Piksi, Todorović i Suljić nova lica u "bordo timu"U prostorijama Fudbalskog kluba “Sarajevo” danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljena tri nova pojačanja u klubu sa Koševa. Također, predstavljen je i projekat "Ja sam ‘Sarajevo’", a najavljena je i prodaja ovosezonskih članskih karata od narednog ponedjeljka.

"Bordo tim" pojačali su Mirko Todorović (24), koji je stigao iz crnogorskog kluba “Dečić”, 23-godišnji Damir Kojašević Piksi koji je u FK “Sarajevo” prešao iz crnogorskog kluba “Zeta” i 18-godišnji Asmir Suljić koji je stigao iz “Butmira”.

"Drago mi je da sam stigao u veliki bh. klub. Nisam imao priliku da se upoznam sa gradom, jer sam odmah otišao na pripreme na Kupres, ali jedva čekam da upoznam Sarajevo. Nadam se da ću izboriti mjesto u udarnoj postavi i pomoći FK “Sarajevo” da ostvari visoke ambicije", kazao je na press-konferenciji Mirko Todorović. On je ugovor potpisao na dvije godine.

Damir Kojašević, najveće ovosezonsko pojačanje u "bordo timu", prema mišljenju brojnih bh. stručnjaka, korača na istoj liniji zadovoljstva.

"Sretan sam što sam potpisao ugovor sa najvećim bh. klubom. S nestrpljenjem iščekujem utakmicu. Prisustvovao sam treningu i mogu samo reći da je atmosfera izuzetna", naglasio je Piksi, koji je ugovor sa FK “Sarajevom” potpisao na dvije godine.

Asmir Suljić, kojem je nadimak Šejtan, potpisao je ugovor na tri godine. Na press-konferenciji je istakao kako se dolaskom u klub s Koševa ostvario njegov san.

Vlastimir Mijović, član Upravnog odbora FK “Sarajevo”, izjavio je kako klub nema namjeru dovoditi još pojačanja, no veliki broj transfera se događa pred kraj prelaznog roka, tako da je i dalje sve moguće.

Mijović je naglasio i to da nije isključena mogućnost da neko od nogometaša FK “Sarajeva” napusti klub ukoliko dobiju dobre ponude od evropskih klubova.
Prisutnima na konferenciji se obratio i Zijad Blekić, koji je izrazio zadovoljstvo novim pojačanjima.

"Kada sam došao u Crnu Goru pročitao sam u novinama naslov "Kojašević potopio šampione" i odmah sam se zainteresovao za tog igrača i želio sam ga vidjeti. Na utakmicama sam primijetio da se radi o velikom igraču i želio sam ga dovesti u ‘Sarajevo’", kazao je Blekić uspoređujući Piksija sa Safetom Sušićem.

Šef stručnog štaba Mirza Varešanović je također istakao to da je klub napustilo pet igrača, ali je došlo šest novih pojačanja.

"Nadam se da će se novi igrači uspjeti adaptirati. Na Kupresu sam vidio da su željni dokazivanja, što me veoma ohrabruje. Ne pamtim kada je u FK “Sarajevo” vladala ovakva atmosfera. Novi ljudi na čelu kluba su za kratko vrijeme uradili mnogo posla", kazao je Varešanović.

Na press-konferenciji rečeno je i to da je uveden novi Pravilnik o ponašanju igrača, kojeg se svi pridržavaju.

Također, predstavljen je i novi slogan "Ja sam ‘Sarajevo’" i nove članske karte za ovu sezonu.

Također, napomenuto je da je aktuelizirana web-stranica fudbalskog kluba Sarajevo koja je sada jedna od najmodernijih u regiji.

Prodaja članskih karata počinje u ponedjeljak, a Upravni odbor će danas odrediti cijenu.

Za četvrtak je najavljena još jedna press-konferencija na kojoj će biti predstavljeni novi projekti, među kojima i projekat bolje saradnje sa navijačkim skupinama.