Banjalučani se vratili sa priprema iz Novog SadaBANjALUKA - Ekspedicija Fudbalskog kluba Borac u subotu veče se vratila sa priprema iz Novog Sada, gdje se spremala za duel protiv švajcarske Lozane u okviru kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu, 15. jula.

U Sportskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku Banjalučani su vrijedno radili i sve zamisli trenera Zorana Marića sproveli u djelo. To potvrđuju i riječi prvog pomoćnika Stojana Malbašića.

- Sve što smo planirali to smo i uradili, tako da se potpuno zadovoljni vraćamo iz Vojvodine, gdje smo imali odlične uslove za rad. Intenzitet rada morali smo da smanjimo zbog toga što već 15. jula gostujemo u Lozani. Biće to pravi test za nas - rekao je Malbašić.

U Novom Sadu nije bilo povreda igrača što je jako bitno, iako je umor sustigao Banjalučane.

- Odigrali smo četiri utakmice čiji rezultati nemaju veliku važnost, ali smo odlično skenirali tim i pojedince. Na svu sreću, nismo imali povreda. Jedino se Bojan Puzigaća dva dana ranije vratio zbog određenih problema, ali koliko imamo informacije, s njim je sve u redu. Svi fudbaleri koji su bili u Novom sadu na raspolaganju su stručnom štabu - dodao je Malbašić.

O finalisti švajcarskog Kupa "crveno-plavi" imaju malo informacija, ali se nadaju najboljem.

- U Lozani ćemo igrati oprezno, jer koliko znamo Švajcarci su se pojačali i žele povratak u elitu. Igraćemo oprezno i čvrsto u prvoj utakmici, nećemo kalkulisati, a ni zalijetati se. Ne smijemo da zaboravimo činjenicu da je Lozana finalista Kupa države koja je igrala na posljednjem Mundijalu. Riječ je o dobroj ekipi - zaključio je pomoćnik Zorana Marića.
Revanš

Prednost Borca protiv Lozane bi trebalo da bude revanš 22. jula na Gradskom stadionu u Banjaluci, čija je rekonstrukcija u završnoj fazi. Na istočnu tribinu su postavljene stolice, a za dan ili dva to će isto biti urađeno i na "zapadu".

- Olakšavajuća okolnost je to što revanš igramo kod kuće i želimo našim vjernim navijačima da poklonimo fudbalski spektakl i prolazak u sljedeću rundu takmičenja u Evropi - istakao je Malbašić.