Čelik bez oba direktoraNakon pet godina na funkciji vršioca dužnosti direktora Nogometnog kluba Čelik, Zaim Mujezinović je u petak odradio svoj posljednji radni dan na Bilinom polju. U subotu navečer, pak, nakon kratkog sastanka sa predsjednikom Upravnog odbora Mirsadom Čizmom u Fojnici, gdje se priprema ekipa, zenički je premijerligaš ostao i bez sportskog direktora Nermina Šabića.

Sa Mujezinovićem, čiju je ostavku još na Skupštini prije desetak dana obznanio predsjednik tog tijela Mirsad Ibraković, nismo uspjeli stupiti u kontakt kako bi nam potvrdio svoj odlazak. S druge strane, Šabić nam je kazao:

- U interesu kluba, kojem je u ovom trenutku potrebniji sponzor i finansijer, razgovarao sam s predsjednikom kako bih razjasnio svoj status. Ne odlazim zbog njegove želje da svi napuste klub, nego da bi klub profunkcionirao. Znam da sam savjesno radio i ne bih želio da me neko neosnovano proziva. Samo bih volio znati ko će snositi posljedice ako klub doživi novi neuspjeh - rekao nam je Šabić.