Zrinjski se priprema za novi evropski ispitTobol, kazahstanski predstavnik kojeg je Zrinjski eliminirao u prvom pretkolu Evropske lige, bio je klub s najvećim UEFA koeficijentom od svih 26 mogućih koje su Mostarci mogli dobiti za protivnika.

Zato je Tre Pene iz San Marina, naredni rival Zrinjskog, klub s najmanjim koeficijentom u drugom pretkolu.

Usprkos tome, trener Dragan Jović očekivano poziva na oprez, iako simpatizeri Zrinjskog već razmišljaju o protivnicima u trećem pretkolu.

- Odmah nakon žrijeba konstatirali smo da nam je eventualni protivnik u drugom pretkolu idealan i sada, kada smo eliminirali Tobol, to moramo iskoristiti. Jasno da ne bježimo od uloge favorita, ali važno je zadržati ozbiljnost.

Ulog je ogroman i zbog toga ne sumnjam da će pristup igrača biti na željenom nivou, a taj pristup je protiv ovakvih protivnika ključan. Naime, samo tako razlika u kvaliteti može doći do izražaja - izjavio je Jović.

Žrijeb trećeg pretkola u petak

Zrinjski, Široki Brijeg i Borac, tri naša predstavnika u Evropskoj ligi, eventualnog protivnika u trećem pretkolu saznat će već u petak, dakle dan nakon prvih utakmica.

Osamnaest potencijalnih rivala već je poznato (Liverpul, Juventus, Sporting, Štutgart, AZ Alkmar, Galatasaraj, Makabi Haifa, CSKA Sofia, Odense, Dnjipro, Crvena zvezda, Aris, Timisoara, Monpelje, Genk, Sibir, Šturm, Hibernian), a ostalih 17 nosilaca igraju također u drugom pretkolu.