Fudbaleri Borca završili pripreme u Novom SaduNOVI SAD - Napadač Vladan Kujundžić i desni bek Miroslav Milutinović došli su u tabor Borca i trebalo bi da potpišu ugovor s osvajačem Kupa BiH.

Kujundžić, bivši špic Laktaša i Modriča Maksime, trebalo bi da nadomjesti odlazak Saše Kajkuta u azerbejdžanski Baku, dok bi nekadašnji prvotimac Vojvodine i ČSK-a iz Čelareva, koji je rođen u Zvorniku, trebalo da pojača konkurenciju uz desnu aut liniju, za koju konkuriše, za sada, samo Milan Stupar.

- Odlično poznajem Kujundžića, igrao sam s njim u Laktašima i takav igrač bi nam dobro došao. Lako smo se dogovorili oko uslova, ali treba još da "ubijedi" šefa stručnog štaba Zorana Marića i ugovor može da bude potpisan. Kada je u pitanju Milutinović, njegovim angažmanom bismo pojačali konkurenciju na desnom beku - kazao je Darko Ljubojević, zadužen za sportski aspekat u banjalučkom premijerligašu.

Fudbaleri Borca u subotu uveče trebalo bi da se vrate u Banjaluku sa priprema iz Novog Sada. Posljednji kontrolni meč protiv Novog Sada, koji je bio zakazan za petak, nije odigran.

- Čelnici Novog Sada su nas zamolili da ne odigramo utakmicu, pošto na spisku imaju 30 igrača, od kojih su većina nova lica. Iskreno, i nama je to odgovaralo, jer ne želimo da se bilo ko dokazuje protiv nas. Mislim da smo izbjegli veliki rizik od povreda pred utakmicu u Lozani - istakao je šef struke "crveno-plavih".

Trener Marić igračima je dao u nedjelju slobodan dan, a trening je zakazan za ponedjeljak u 18 časova. Banjalučani će do 14. jula i polaska za Švajcarsku čarter letom iz Mahovljana trenirati u svom gradu. Povratak iz Lozane je u petak ujutro.
Široki Brijeg

Premijerni susret u prvenstvu protiv Širokog Brijega biće odgođen ukoliko fudbaleri Borca u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu eliminišu švajcarskog finalistu Kupa. U tom slučaju Banjalučani bi odigrali tri meča u sedam dana s jednim odlaskom u inostranstvo, što bi bilo izuzetno naporno.