Zadovoljni urađenim u Fojnici. Reducirat će spisak igračaNakon što su prvu fazu priprema obavili u Fojnici, fudbaleri Željezničara otputovat će danas u Međugorje. U bazi, iz koje su zimus krenuli u pohod na šampionsku titulu, "Plavi" će se uigravati za utakmice drugog pretkola Lige šampiona, protiv izraelskog Hapoela.

- U Fojnici smo imali odlične uvjete, ništa nam nije nedostajalo. Reducirat ćemo spisak igrača za drugu fazu priprema. U Međugorje će ići maksimalno 25 fudbalera - kaže Amar Osim, trener i menadžer Željezničara.

Nova imena u ekipi Želje za narednu sezonu bit će Zajko Zeba, Elvis Karić, Srđan Savić i Goran Gančev. Prema Osimovim riječima, očekuje se dolazak još nekih prinova do početka naredne sezone.

Trener se nada kako će Zajko Zeba biti spreman za utakmicu sa Hapoelom.

- Zeba nije dugo trenirao, trebat će mu vremena da se pripremi, ali za sada ide dobro. Pametan je momak i, ako bude potpuno spreman, od njega možemo imati koristi - govori Osim.

Kapiten Ibrahim Šehić propustio je nekoliko treninga zbog lakše povrede koljena, ali će u Međugorju nastaviti raditi punim intenzitetom.