FK Borac: Stigli Benović i OladotunVukašin Benović iz Slavije i Nigerijac Piter Oladotun pridružili su se ekspediciji Borca na pripremama u Novom Sadu.

- Radi se o lijevom bočnom igraču i tamnoputom napadaču, ali još nisu postali naši članovi. Tu su i mladi igrači Neven Marković (Vaslui) i Nemanja Vidaković (Gaz Metan) koji su ponikli u OFK Beogradu. U sljedećih nekoliko dana, poslije konsultacija sa šefom stručnog štaba Zoranom Marićem vidjećemo šta i kuda dalje, da li su zadovoljili kriterijume - istakao je Darko Ljubojević, pomoćnik sportskog direktora Muhameda Ibrahimbegovića Fišera, zadužen za sportski sektor.

Redove "crveno-plavih" pojačaće i bivši član Boris Raspudić koji danas treba da doputuje iz Irana, gdje je odigrao sezonu za drugoligaša Petrohimi.

- Raspudić je dijete Borca i njegov povratak će nam mnogo značiti. Iza njega je naporna sezona i najbolje bi bilo da se po dolasku iz Irana malo odmori poslije naporne sezone. Ne želimo da rizikujemo bilo šta - kazao je u telefonskom razgovoru Ljubojević.

Uslovi u Sportskom centru "Vujadin Boškov" su odlični. Banjalučani imaju sve na raspolaganju neophodno za kvalitetan rad i pripreme za novu sezonu kako na domaćoj, tako i međunarodnoj sceni.

- Ljudi iz Vojvodine su nam zaista na usluzi, odlični su domaćini, gostoprimljivi. Hotel "Park", u kojem smo smješteni, izgleda odlično, komforan je. U Sportskom centru "Vujadin Boškov" ima pet terena, zaista su uslovi izvanredni. Trenira se dva puta dnevno, igrači odlično podnose napore - kazao je Ljubojević.

Izabranici trenera Zorana Marića će u Novom Sadu odigrati i pet kontrolnih utakmica kroz koje će tražiti takmičarsku formu i dobitnu kombinaciju za dvomeč protiv Lozane u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu.

- Prvi rival je niželigaš Banovci s kojim ćemo se sastati danas. Tražili smo lakšeg protivnika za uvodni meč. Poslije toga odmjerićemo snage sa OFK Beogradom 3. jula, dva dana kasnije protivnik je Srem, pa 7. jula Vojvodina. Ciklus utakmica završićemo sa Novim Sadom 9. jula. Cilj je da se što bolje spremimo za izazove koji nas čekaju - rekao je Ljubojević.
Jovičić na žrijebu

Sekretar Fudbalskog kluba Borac Mile Jovičić putovaće sutra u Sarajevo na izvlačenje takmičarskih brojeva Premijer lige BiH za sezonu 2010/11.

- Naš cilj u novoj sezoni je da pokušamo da ponovimo i nadmašimo uspjeh iz prošle. Žrijeb ima mnogo uticaja na to i nadam se da će biti povoljan za nas - kratko je rekao Jovičić.