FK Laktaši ostali bez rukovodstvaLAKTAŠI - Fudbalski klub Laktaši na Skupštini ostao je bez kompletnog rukovodstva i za sada je neizvjesna dalja sudbina dojučerašnjeg člana Premijer lige BiH. Ostavku su podnijeli predsjednik Skupštine Boris Spasojević i kompletan Upravni odbor.

- Kada sam se prije šest mjeseci prihvatio posla rekao sam da je to na određeni period. Razlog za moj odlazak je preopterećenost na poslu, ali ću uvijek u granicama svojih mogućnosti pomoći klubu. Žao mi je što ekipa nije uspjela da izbori opstanak u eliti BiH, ali nije tragedija ni da se igra u Prvoj ligi Republike Srpske - rekao je Spasojević.

Sjednici je prisustvovala načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Laktaši Brankica Zelić.

- O novonastaloj situaciji ću obavijestiti načelnika opštine Milovana Topolovića. Do sada smo pružali podršku za rad i egzistenciju Fudbalskog kluba Laktaši i nema razloga da tako ne bude i u idućem periodu. Očekivala sam da se izabere novo rukovodstvo, ali se nadam da klub neće doživjeti ono najgore, odnosno da se neće ugasiti - rekla je Brankica Zelić.

Član Upravnog odbora Budimir Stanković takođe je podnio ostavku.

- Napuštam klub prvenstveno iz zdravstvenih razloga. Iz Laktaša se povlače i moji saradnici, koji su zajedno sa mnom mnogo dali Fudbalskom klubu Laktaši i nije nam žao. Radili smo dan i noć, odricali se privatnog života zapostavljajući vlastite poslove, ali nije nam bilo teško. Svima nam je žao što opstanak nije obezbijeđen, ali vjerujem da će klub uskoro dobiti novo rukovodstvo - rekao je Stanković.
Sastanak sa Topolovićem

Sada već bivši predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Laktaši Boris Spasojević prije nekoliko dana imao je sastanak sa prvim čovjekom opštine Laktaši Milovanom Topolovićem.

- Upoznao sam načelnika sa trenutnom situacijom i rekao je da će vrlo brzo reagovati. Svi se nadamo da će Fudbalski klub Laktaši uskoro dobiti novo rukovodstvo. Vremena je sve manje, s obzirom na to da Prva liga Republike Srpske kreće 14. avgusta - rekao je Spasojević.