„Plemići“ krenuli na dugi putFudbaleri Zrinjskog otputovali su jutros, sa aerodroma u Tivtu, u Kazahstan, gdje će u četvrtak odigrati prvu utakmicu prvog pretkola Evropske lige, protiv Tobola, a na odredište, u grad Kostanaj, „plemići“ bi trebali stići u noći između utorka i srijede.

Mostarci će iz Tivta sletjeti u Moskvu, gdje će, prema riječima šefa stručnog štaba Dragana Jovića, prenoćiti i odraditi jedan trening. U utorak uveče, ekspedicija od 23 člana Zrinjskog leti za Kostanaj.

„Protivnika nedovoljno poznajemo, ali u meč moramo ući maksimalno oprezni, ako želimo nastaviti takmičenje u Evro ligi. Ukoliko prođemo ovu prepreku, u drugom pretkolu čeka nas ekipa iz San Marina i ubijeđen sam da tu ne bi bilo problema oko prolaza dalje“, rekao je Jović uoči polaska na naporan i dug put.

Šef stručnog štaba „plemića“ zadovoljan je igrom tima u subotu na Pecari, gdje su sa Širokim Brijegom odigrali 1:1. Posebno ga ohrabruje igra pojačanja Nemanje Stjepanovića i Mirze Rizvanovića, koji će se sigurno naći u startnoj postavi protiv Tobola.