Varešanović: Uprava nikada nije izgledala jačeMirza Varešanović dobio je podršku novog Upravog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo da nastavi sa angažmanom na klupi bordo tima pa mirno može pripremati ekipu za narednu sezonu.

No, to "mirno" treba uzeti s rezervom, jer je i prije nego što se rad na Koševu zahuktao ostao bez dvojice igrača za koje nije mislio da će ih izgubiti. Otišli su Mirza Rizvanović u Zrinjski i Milan Muminović u Borac.

- Dogovorili smo se da sa njima budu obavljeni razgovori kada bude kompletirana uprava, ali su oni odstupili od toga. Šta da se radi, istekli su im ugovori i imaju pravo otići. Nisam od onih koji kukaju, skrpit ćemo se i bez njih. Ima dovoljno vremena da napravimo ekipu za narednu sezonu - kaže Varešanović.

Strateg Sarajeva predao je upravi listu igrača koje bi volio dovesti, a oni će pokušati ispuniti njegove želje. Osim toga, Varešanović je insistirao na još jednome - očuvanju juniorskog pogona.

- Momci su osvojili duplu krunu i zaslužuju pažnju. Možda nije vrijeme da ih odmah priključimo seniorima, ali bi bilo dobro od njih formirati drugi tim Sarajeva, koji će voditi njihov dosadašnji trener Dženan Uščuplić. Tako se radilo i prije rata. Tim potezom želimo zadržati tim na okupu, a onda ćemo poslije vidjeti koga ćemo uvrstiti u profesionalni pogon.

A kada je riječ o pojačanjima, predao sam listu od četiri-pet igrača i vidjet ćemo šta će biti - kaže Varešanović.

Upitan za dojam o novoj upravi, trener Sarajeva je odgovorio:

- Vrlo sam zadovoljan. Čini mi se da uprava nikada nije bila jača. Sve su to ljudi koji mnogo mogu pomoći klubu - kaže trener Sarajeva.