Počele pripreme na Tušnju: Glavašu se odazvalo samo 13 igračTrener Slobode Vlatko Glavaš izvršio je na stadionu Tušanj prozivku kojoj se odazvalo samo 13 fudbalera te povrijeđeni Tarik Okanović, koji je sa gipsom na nozi stigao u klub.

Glavaš očekuje da će se pripremama priključiti Senad Mujić, Damir Smajlović, Semjon Milošević i Aldin Karadža, koji pregovaraju o produžavanju ugovora. Stefanu Gavariću odobren je odmor do ponedjeljka.

- Finansijska situacija nije ružičasta. Postavit ćemo gornju granicu kada je riječ o plaćama i vidjeti ko će prihvatiti uvjete. Zato mi je teško govoriti o ambicijama, ali je jasno da ne želim ponovo borbu za opstanak - kaže Glavaš.

U odnosu na prošlu sezonu, Glavaš ne računa na Džemala Sadikovića, Igora Mostarlića, Ognjena Krasića i Semira Slomića, koji trenira sa banovićkom Budućnosti. Od novih imena, na Tušnju su se pojavili Dejan Drakul (Sutjeska Foča), Emir Borić, nekadašnji član Bratstva iz Gračanice i Željezničara, te Jasmin Bajrić iz Lukavca.

Jučer su trenirali i Denis Mujkić i Tino Divković (golmani), Gradimir Crnogorac, Samir Jogunčić, Muamer Zoletić, Mersed Malkić, Almir Bekić, Amer Bekić, Bekir Hodžić i Semir Efendić. Nakon uvodne faze u Tuzli, Sloboda će nastaviti pripreme u Sanskom Mostu ili na Kupresu.