Blekić i Šuman najozbiljniji kandidati za predsjednika FKSZijad Blekić i Hajrudin Šuman najozbiljniji su kandidati za mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Sarajevo, a ko će na čelo kolektiva s Koševa, odlučit će članovi Skupštine na zasjedanju, koje će biti održano u ponedjeljak u 17 sati u sali Općine Centar.

Osim predsjednika kluba, Skupština će birati i novi upravni odbor od 11 članova, a prvi put bi se moglo desiti da klub, umjesto jednog, dobije dva potpredsjednika.

Imena ostalih kandidata za sada se ne navode, ali kako saznajemo, nekoliko osoba iz političkih krugova, uključujući i načelnika općine Centar Dževada Bećirevića, spremni su za preuzimanje ozbiljnije uloge u klubu. Kakve će im pozicije biti dodijeljene, odlučit će članovi najvišeg tijela kluba.

Predsjednik Skupštine Nijaz Merdanović kaže da se pripreme za sjednicu odvijaju dobro te da će u ponedjeljak prvo biti birana uprava.

- Prema Pravilniku o radu Skupštine, članovi će prvo izabrati članove Upravnog odbora, a oni će među sobom odlučiti ko će biti predsjednik, a ko potpredsjednici. Vjerujem da će sve zainteresirane grupe doći sa već utvrđenim prijedlozima kandidata za predsjednika - kaže Merdanović.