"Plavi" se okupili na GrbaviciNogometni šampioni BiH, ekipa sarajevskog "Željezničara" u petak je započela pripreme za narednu sezonu okupljanjem na stadionu "Grbavica". Uz igrače koji su iznijeli teret protekle vrlo uspješne sezone, na treningu se pojavilo skoro 30 novih igrača među kojima i 11 juniora.

Novajlije će, kako je u izjavi za Sarajevo-x.com naveo šef stručnog štaba Amar Osim, biti na probnom radu naredna dva-tri dana. Nakon toga će Osim odlučiti koji će to igrači u ponedjeljak krenuti u Fojnicu gdje će se "plavi" pripremati cijelu narednu sedmicu.

"Tu su i četvorica novih igrača s kojima ćemo potpisati ugovor, golman gradačačke "Zvijezde" Elvis Karić, Makedonac Goran Gančev, Zajko Zeba, te Srđan Savić koji će nam se pridružiti u nedjelju. Vrijeme i rezultati će pokazati hoćemo li biti jači ili jednako jaki u odnosu na ekipu koja je osvojila titulu", istakao je Osim.

Za manje od mjesec "Željo" će početi svoj put u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

"Ono što mogu reći jeste da ćemo se boriti kao lavovi, a u kvalifikacijama za LP puno toga će ovisiti i o žrijebu", rekao je Osim.

Podsjetimo, "Želju" su ranije napustli Bekrić, Bučan, Šimić i Bajić.