Pojačan intenzitet rekonstrukcije Gradskog stadionaBANjALUKA - Intenzitet "umivanja" Gradskog stadiona za nastupe u Evropi poslije 18 godina pauze je pojačan. Juče je počelo demontiranje stolica sa zapadne tribine koje će biti zamijenjene novim, po standardima Evropske fudbalske federacije.

- U sljedećih nekoliko dana, poslije demontiranja stolica sa zapada počeće postavljanje novih, kako na zapadnoj tako i istočnoj tribini. To su identične stolice kao i na "Alijanc areni". Poslije toga trebalo bi da se rekonstruiše i postojeća svečana loža i napravi nova po standardima UEFA. Stare stolice ćemo pokloniti klubovima iz Banjaluke kojima su potrebne - rekao je direktor stadiona Nenad Dragojević.

Prozivka igrača za novu sezonu zakazana je za ponedjeljak, 21. jun u devet časova. Tada će šef stručnog štaba Zoran Marić dati znak za start priprema za sezonu u kojoj Borac čekaju veliki izazovi.

- Prvi deo priprema obavićemo u Banjaluci. Posle sastanka sa članovima Upravnog odbora videćemo gde ćemo održati nastavak rada. Mislim da imamo dovoljno vremena da se kvalitetno spremimo za Evropu i novu sezonu. Igrači su dobili program individualnog rada tako da ćemo jakim tempom krenuti odmah, 21. juna - kazao je trener Marić.

Paralelno sa radovima na Gradskom stadionu traje i jačanje igračkog kadra.

- Još je rano pričati o imenima, kada se završi posao javnost će biti upoznata ko će pojačati naše redove. Ne bih hteo da licitiram, sve će da bude završeno posle sastanka sa čelnicima kluba i razgovora sa igračima za koje smo zainteresovani. Mogu samo da kažem da smo u potrazi sa špic igračem, profilom fudbalera koji kada ekipi ne ide može sam da reši utakmicu jednim potezom - istakao je strateg Borca.

Sljedeće sedmice bi trebalo da bude poznato više detalja vezano za rekonstrukciju igračkog kadra.

- Trenutno smo u razgovorima s nekoliko igrača, ali u interesu kluba ne možemo da kažemo o kome se radi. Mediji su se trkali da objavljuju pojedina imena, možda je to tako, a možda i nije. Više toga znaće se poslije prozivke - istakao je Stanoje Štrbac od Upravnog odbora FK Borac zadužen za sportski segment.
Povratak Ljubojevića

Darko Ljubojević, bivši kapiten Borca se vraća na Gradski stadion. To je potvrdio i Stanoje Štrbac.

- Pomoć Ljubojevića u takmičarskom segmentu je važna i dragocjena, posjeduje veliko internacionalno iskustvo. Još ćemo da vidimo šta će zapravo da bude njegova uloga. Sve je otvoreno, a biće "desna ruka" sportskom direktoru Muhamedu Ibrahimbegoviću Fišeru - kazao je Štrbac.