Bojan Tripić želi odlazak u pečalbuMODRIČA - Bojan Tripić, čuvar mreže Modriča Maksime, zeničkog Čelika i povremeni reprezentativac BiH trenutno je bez angažmana. Kaže da ima ponuda sa domaće sportske scene, ali njegov san je odlazak u pečalbu.

- Imam 28 godina i vrijeme je da pokušam da izgradim solidnu inostranu karijeru. Branio sam za šampionsku Modriča Maksimu, boravio u Čeliku, stigao do državnog tima, onda se povrijedio u Zenici, pao u drugi plan, a u Modriči su me uvjeravali da žele mjesto koje vodi u Evropu. Vjerovao sam tim ljudima i prevario se. Oni su klub odveli u niži rang takmičenja, nisu bili zainteresovani da požele dobro klubu i urade nešto korisno. Sve to nas je odvelo ka ambisu. Neki momci su zimus otišli, a mi koji smo ostali želimo odlazak sada. Bojim se da je ostanak ovdje čista besmislica - poručio je Tripić.

On je svjestan da je i njegova reputacija malo pala, eliminacijom Modričana iz Premijer lige BiH.

- Nisam ništa mogao da uradim ako se zna koji igrači su bili nosioci naše igre. Nismo imali kapacitet za veća ostvarenja, a onda i ja nisam mogao da učinim puno više. Zadovoljan sam svojim intervencijama, odbranama i samo zahvaljujući tome naš učinak nije još katastrofalniji. Imajte u vidu da smo u 15 utakmica postigli samo četiri gola i osvojili tri boda. Do te mjere crni rekord da se ježim. Duša me boli što je klub pao na niske grane, a za sve su krivi narušeni međuljudski odnosi. Pokazalo se još jednom da je čovjek spreman da sve učini - naglasio je Tripić.

Iskusni čuvar mreže ima svoje želje.

- U domaćim mjerilima, volio bih da zaigram za Željezničar ili Borac. Sarajlije imaju Šehića, a Banjalučani žele Asmira Avdukića iz nekih drugih, manje bitnih razloga. Sada sam u krugu porodice u Modriči, uživam u njihovoj blizini ali i uz male ekrane dok pratim mečeve planetarne smotre fudbala. Punim baterije i čekam pravu ponudu iz inostranstva - dodao je Tripić.

O tome gdje bi mogao da nastavi karijeru nije htio ništa da kaže.

- Rano je o svemu pričati. Menadžeri pregovaraju. Rekoh, teško je otići iz kluba koji je ispao u niži rang takmičenja. Nažalost, gleda se to, a ne kvalitet pojedinca. Uvjeren sam da ću početkom sljedećeg mjeseca imati konkretnu ponudu i da ću biti zadovoljan svojom novom sredinom. Razmišlja se o meni na istoku, a u našoj blizini ima nekih poziva iz Srbije, Hrvatske, Makedonije... Vidjećemo - istakao je Tripić.
Pogodak u Trebinju

Bojan Tripić je 27. oktobra 2007. godine donio pobjedu svom timu u Trebinju.

- Slavili smo protiv Leotara sa 2:1, a ja sam postigao prvi pogodak. Degažirao sam loptu, kolega Mijanović bio je daleko od gol linije, ona je udarila ispred njega, pa ga je preletjela i završila u mreži. Uz osvajanje titule i Kupa BiH sa Modriča Maksimom i pozive selektora u reprezentaciju, to mi je, ujedno, i najdraži detalj u karijeri - istakao je Tripić