Semjon Milošević: Na stolu već nekoliko ponudaTREBINjE - Poslije odlične polusezone u tuzlanskoj Slobodi, Semjon Milošević je ponovo slobodan u izboru kluba u kojem će da nastavi karijeru. Tuzlaci su u proljećnoj polusezoni zauzeli drugo mjesto, odmah iza Željezničara, a šest bodova svojim golovima donio im je i Milošević. Jedan od njih je postigao protiv Leotara, u kojem je proveo prvi dio prvenstva. Bio je standardan u timu, a svojim odličnim igrama je, prema riječima stručnjaka, bio jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate.

- Zaista smo imali odličnu polusezonu. Poslije prvog dijela prvenstva Sloboda je bila u dnu tabele, ali smo na proljeće iznenadili sami sebe i zabilježili dobre rezultate. Zadovoljan sam i svojim učinkom i igrama koje sam prikazao u ovom klubu. Da je ekipa imala malo više sreće u prvom dijelu prvenstva, mogli smo da se umiješamo u borbu za evropske vize - istakao je Milošević.

Nakon što mu je zimus propao transfer u Iran, gdje je praktično već potpisao ugovor, ali je zbog serije jakih zemljotresa koji su tada potresali ovu azijsku zemlju odlučio da se vrati nazad. Zbog lošeg iskustva sa inostranim angažmanima, bivši fudbaler Sutjeske, Leotara, Zrinjskog i Sarajeva više i ne žuri u inostranstvo.

- Trenutno se odmaram sa svojom porodicom. Ne žurim nigdje, mada već imam nekoliko ponuda. Želim da sve dobro odvagam. Više me ni inostranstvo toliko ne privlači kao nekada. Ipak, sve je moguće, ima vremena za izbor novog kluba. Za to vrijeme gotovo svakodnevno radim, kako bi što spremnije dočekao početak priprema - dodao je Milošević.