Asim Fazlić na čelu TravnikaNa redovnoj Skupštini NK Travnik, sa zakašnjem od četiri mjeseca, za novog predsjednika Uprave izabran je jedini predloženi kandidat Asim Fazlić, koji je na ovoj funkciji naslijedio dojučerašnjeg v.d. predsjednika Mirsada Fazlića, svog rođaka.

Njegovi zamjenici su Kemal Baltić direktor JKP «Bašbunar» i Boris Medić. Nakon višesatne rasprave koja je obilovala optužbama «Ja sam radio, ti nisi!», «Ovo su neprijatelji grada!», «Svjesno ste došli da minirate Skupštinu!»... izabran je jedanaestočlani Upravni odbor, a jedan od članova je i Marko Vukadin protiv kojeg je Bundesliga pokrenula istragu za namještanje utakmica.

Ovom izboru prethodilo je glasanje za usvajanje finansijskog izvještaja, izvještaja o radu kluba, te je predloženo da se glasa u paketu. U prvom glasanju delagati kojih je bilo 25 od ukupno 29, nadpolovičnom većinom su odbili usvojiti ove izvještaje. Potom je predsjednik Skupštine Tihomir Kramer na nečiji znak dao kratku pauzu na kojoj je uslijedilo zavrtanje ruku.

Nekolicina delegata je iznenada promijenila svoje mišljenje, pa su izvještaji usvojeni onako kako je Kramer na početku i predložio. Sve ovo nije mogao otrpjeti i prešutjeti delegat Mehmed Sujoldžić.

- Ovim izvještajima želi se sakriti prljavi veš i svo smeće staviti pod tepih. Neću glasati za ovo i neću da stojim iza kriminala. Nisam neprijatelj Travnika. Ovom gradu sam dao više od vas svih prisutnih - izjavio je Sujoldžić. Načelnik općine Travnik, Tahir Lendo te predsjednik Kantonalnog saveza, Behudin Trbović pozvali su delegate da usvoje izvještaje.

Tako se nije ispoštovala volja 20 delegata koji su za predsjednika željeli imenovati Samira Zuparevića, koji je usljed razvoja događaja odustao do kandidature. Načelnik Lendo je istakao da je osnovni problem kluba taj što stadion Pirota ne ispunjava uslove, te obećao da će Pirota ubrzo dobiti drugi izgled.Novi predsjednik Asim Fazlić poručio je da će oni koji nisu bili za njega zažaliti.

- Želim vratiti povjerenje građana i ostvariti punu saradnju sa igračima, sve kako bi Travnik pomjerili ka vrhu Premijer lige - kazao je Fazlić.