Nijemci uvjerljivo pobijedili BiHNogometasi Njemačke svladali su BiH u Frankfurtu 3:1 u pripremnoj utakmici za SP. Pogađali su Lahm, Džeko i dvaput Schweinsteiger iz penala.

BiH pripalo prvo poluvrijeme, Nijemci gađali prečke i promašivali nemoguće

Početak utakmice obilježio je pritisak BiH, koja je u Frankfurtu igrala organizirano i strpljivo čekala kontre. Njemačka je uspavano ušal u utakmicu, no svejedno u osmoj minuti imala mat priliku. No, Lukas podolski pogodio je gredu. Nastavili su Nijemci vrlo konfuzno, a u kontrama protiv BiH u tim trenucima nisu mogli ništa. Jedna takva kontra urodila je plodom u 15. minuti. Loptu je nespretno zakačio kapetan Philippe Lahm, a Edin Džeko malom majstorijom prebacio je istrčalog Neuera.

Nastavila je BiH organizirano u nastavku poluvremena, dok Nijemci nisu bili impresivni igrajući u sustavu 4-2-3-1. Svejedno su dolazili do otprilike 20 metara od Hasagićevog gola, kad je sve kretalo po zlu. Podolski nije imao sreće pri udarcu, Ballackova zamjena Khedira u 23. minuti promašio je gol sa samo nekoliko metara. Klose je bio potpuno nevidljiv,malo se vidjelo Schweinsteigera.

Utakmica je nakon 25 minuta bila umrtvljena, protivnici su se uglavnom borili na sredini terena, a pred zadnjih pet minuta prvog dijela dogodila su se nova uzbuđanja. u 41. minuti Miralem Pjanić loše je pucao s desene strane 16erca, potom je Khedira ponovno promašo sjajnu priliku. U Stttgartu to obično zabija, bude li ovakav na SP-u, Loew mora biti zabrinut.

Bez BiH na terenu u drugom poluvremenu, Nijemci bakljama slavili vodstvo

Drugo poluvrijeme donijelo je potpuno novu dimenziju i drukčiju igru Nijemaca. Dominirali su od povratka na travnjak, a već u 49. minuti bilo je 1:1. Za grešku se iskupio Lahm sjajnim golom s ruba 16erca, nakon što je predriblao Ibričića. Nastavili su Nijemci s velikim pritiskom, u igri su sad bili Cacau, Marin, umjesto Podolskog, Klosea.

Nisu dugo trebali čekati na novi gol, nakon sjajnog driblinga Marko Marin je srušen u 16ercu, a Schweinsteiger odličnim udarcem u sam lijevi kut postavio 2:1 u 73. minuti. Njihovi su navijači tad proslavili paljenjem baklji, što inače nije svojstvenom germanskom mentalitetu. Novi penal Nijemci su imali tek nekoliko minuta kasnije, kad je Schweinsteiger pucao malo bliže sredini i zabio za 3:1. Pred kraj utakmice imali su Nijemci još jednu lijepu priliku, no rezultat se nije mijenjao.