Idemo da postignemo dva gola i da pobijedimo!Velež je danas autobusom otputovao u Banja Luku, gdje sutra igra derbi prvenstva sa domaćim Borcem, a kao i u svim dosadašnjim duelima, „rođeni“ idu na pobjedu. [Idemo da postignemo dva gola i da pobijedimo!]

Potvrđuju to najbolje riječi kapitena Dženana Zaimovića, koji ove sezone igrao kao u najboljim danima.

„Bez obzira što ćemo igrati znatno oslabljeni, bez pet igrača, u Banja Luku idemo da se nadigravamo, postignemo najmanje dva gola i da pobijedimo“, kao iz topa kaže Veležov kapiten.

Zbog dva žuta kartona, sutra neće igrati Elvir Čolić, Admir Kajtaz i Amer Jugo, zatim Admir Velagić-Mrkva, koji pauzira zbog isključenja protiv Željezničara, te Adis Obad, koji još nije zaliječio povredu.

„Neigranje ovih igrača puno će nam nedostajati, ali je dobar vijest da se u tim vraća Adin Džafić. Protiv Borca igraćemo onako kako to od nas stalno traži trener, jer ova ekipa i ne zna drugačije, nego igrati napadački i otvoreno. Ekipa je ponovo u punoj formi i to mi daje pravo za optimizam“, kaže Zaimović.

Kapiten Veleža vjeruje da će sutrašnja utakmica biti prava poslastica za fudbalske gurmane.

„I mi i Borac igramo igramo dobro u ovom prvenstvu, što najbolje potvrđuje plasman na tabeli. Nama odgovara njihov stil igre i ako sve bude kako smo zamislili, ubijeđen sam da ćemo se iz Banja Luke vratiti uzdignuta čela“, veli Zaimović.