Albanija i Bjelorusija mogu biti jako nezgodniZvjezdan Misimović je već odavno na godišnjem odmoru. To se moglo primijetiti na Rasunda stadionu u Štokholmu, gdje naš univerzalac nije pružio igru koja se od njega očekivala.

Priliku za popravni vezista Volfsburga pokušat će iskoristiti u Frankfurtu, gdje će nadamo se potvrditi i titulu najboljeg asistenta Bundes lige.

Igrači na odmoru

Sa Misimovićem smo razgovarali u „Westin Grand“ hotelu, nakon što je dobro analizirao prijateljska okupljanja u Švedskoj i Njemačkoj.

- Nisu nam trebala ova dva termina.Oba su velika katastrofa, što je i potvrdio duel sa Švedskom. Pola ekipe je već odavno na odmoru.

Mi utakmice shvatamo ozbiljno, ali nas je jako teško motivisati - kaže Misimović. Još prošle sedmice je u Minhenu nenadano imao susret sa svojim velikim prijateljem iz dana dok je nosio dres Bajerna.

- Sreo sam Švajnštangera (Schwainstanger) u šetnji gradom i otišli smo na piće. Razgovarali smo i o utakmici koja se igra u četvrtak. Kazao mi je da je to za njih jako bitna utakmica i da je svi iz njemačke reprezentacije ozbiljno shvaćaju - priča Misimović.

Nezgodan gost

Na pitanje šta mi možemo uraditi da im pokvarimo atmosferu pred odlazak na Mundijal, Misimović je kazao:

- Možemo biti dobar gost u Frankfurtu i imamo priliku da ih zabrinute pošaljemo na Mundijal. Znamo i mi biti jako nezgodni.

Teška grupa za Euro

Misimović je još jednom podvukao da je BiH u teškoj grupi u kvalifikacijama za Euro.

- U našoj grupi ima dosta izjednačenih ekipa. Albanija i Bjelorusija mogu biti jako nezgodni. Osim Francuske, ne bih izvodvojio niti jednog favorita za drugo mjesto, iako po kvaliteti mi i Rumuni tu pripadamo. Morat ćemo biti dva puta kvalitetniji ako želimo na Euro - smatra Misimović.