Salihović: Protiv "elfa" ne možemo zakazatiSejad Salihović je u Štokholmu dokazao da nije zaboravio davati golove. Majstorija iz slobodnog udarca protiv Švedske podsjetila je na Salihovićev golu meču sa Turskom, kada smo u Zenici ovjerili baraž za Mundijal.

Sjećanje na Zenicu

Iako je na Rasunda stadionu eurogolom izmamio uzdahe i švedskih navijača, naš reprezentativac iz njemačkog Hofenhajma ne želi
kazati da mu je ovaj zgoditak draži.

- I ovaj gol je lijep, ali se niti jedan u mojoj karijeri ne može porediti sa zgoditkom protiv Turske. Gola u Zenici često se sjetim i on je i nakon Štokholma bez premca kaže Salihović.

Postigle ste gol, a izgledate dosta tužno?

desilo se sve suprotno. Mi smo imali igru, a oni su poveli. - Žao mi jer što dobru igru u prvom dijelu nismo krunisali golom i vodstvom. Imao sam osjećaj da je bilo samo pitanje vremena kada ćemo postići zgoditak. No,

Od mečeva sa Španijom, ne pamtimo kada je naša odbrana primila četiri gola.

- Igrali smo do 1:1. Možda nas je malo ohladio i gol koji smo primili iz ofsajda, ali nemamo niti jedno opravdanje za ovako visok poraz.

Razgovarali ste sa njemačkim sudijama nakon primljenog drugog gola. Kakav je njihov bio odgovor da su priznali zgoditak iz ofajsada?

- Glavni sudija mi je kazao da on nije najbolje vidio, ali nam je presudio pomoćni arbitar koji je bio ubijeđen da Martin Olson (Olsson) nije dirao loptu na putu do gola, što nije bila istina.

Druga utakmica

U četvrtak igramo protiv Njemačke. Kakve su nam šanse da popravimo utisak iz Štokholma?

- Nisam niti jednog trenutka zabrinut nakon poraza u Švedskoj, jer će protiv Njemačke biti sasvim drugačija utakmica. Igrat će naš najbolji tim, svi ćemo imati motiva, posebno mi koji igramo u Bundes ligi, tako da ćemo u četvrtak pokazati sasvim drugo lice. Ono na koje su navikli naši navijači.

Šta može Njemačka na Mundijalu?

- Vidjet ćemo ih u Frankfurtu kakvi su. Bez Balaka (Ballack) su sasvim druga ekipa - kazao je Salihović.

Žal za sezonom

Kako komentarišete sezone Hofenhajma u Bundes ligi?

- Očekivali smo više. Prošle sezone smo ostali bez Evrope i normalno je bilo da se nadamo da ćemo ove nešto napraviti. Ali nismo. Gdje je krivac? Zaista ne znam. Mi igrači smo najveći krivci, jer je bilo utakmica gdje bukvalno nismo ništa odigrali - rekao je Salihović.