Volim igrati na svakom stadionu u NjemačkojDovoljno će biti da oficijalni spiker na stadionu u Frankfurtu u četvrtak spomene ime Edina Džeke i vjerujemo da će svi ustati na noge i zapljeskati majstoru. Naš reprezentativac je golgeter Bundes lige, pa se nadamo da će ga jednako aplauzom nagraditi naši i njemački navijači.

Džeko je sa puno optimizima odgovarao na pitanja kada smo se sastali u Frankfurtu, što je dovoljno govorilo da je već zaboravio na avanturu u Štokholmu.

Peta brzina

- Zar mi treba kakva motivacija da igram protiv Njemačke? Nema potrebe. Susret sa „elfom“ za mene nije nikakvo opterećenje, jer protiv Njemačke ne igramo svaki dan. Šta više, volim igrati protiv velikih - kaže Džeko.

Na Commerzbank Areni ste na posljednja dva susreta za Volfsburg protiv Ajntrahta postigli po gol. Izgleda da Vam leži stadion u Frankfurtu?

- Volim igrati na svakom stadionu u Njemačkoj, jer znam da navijači znaju napraviti najbolju atmosferu. Uživam igrati na svakom stadionu u Bundes lige. Tako će biti i u Frankfurtu, bez obzira na to mi leži taj stadion.

Da li imamo razloga strahovati za rezultat nakon Štokholma?

- Nemamo niti jedan razlog. Ko tako misli, onda se ne razumije u nogomet. Bili smo dugo na odmoru i prvih 60 minuta je bilo odlično.

Jeste, ali nam je nedostajalo da prvi postignemo gol?

- To sam i ja rekao suigračima kada smo komentarisali utakmicu. Iz ničega su Šveđani poveli. Golovi se pišu, ali je i od selektora Safeta Sušića korektno da je dao šansu novim igračima.

Mančesterska šutnja

Vaš komentar primljenog gola iz ofsajda?

- Šta da kažem, sudije znaju pogriješiti.

Vidjeli smo da ste dugo pričali sa njemačkim sudijom Grafeom. O čemu?

- O mogućnosti da poništi gol. U jednom trenutku smo imali tračak nade, ali je ga je pomoćni sudija uvjerio u pogrešnu odluku.

Kakav je Grafe sudija?

- Skoro pa odličan, on je jedan od najboljih njemačkih sudija.

Engleski mediji bruje da prelazite u Mančester siti i da su oni spremi platiti 40 miliona eura odštete Volfsburgu. Šta nam o tome možete kazati?

- Ne želim o tome niti jednu riječ izustiti - kazao je Džeko, prije nego što je ušao u lift „NJestin grand“ hotela i zaputio se u sobu na osmom spratu iz kojeg se pruža prekrasan pogled na centar Frankfurta.

Šeik dao nalog za transfer novca

Do zaključenja ovog broja našeg lista nismo mogli ni potvrditi ne demantirati vijest o Džekinom prelasku na Otok, jer je rok za dostavljanje bankovne garancije isticao u ponoć, ali su brojni engleski i njemački mediji na naslovnim stranama ustvrdili da je prelazak našeg reprezentativca u redove Sitija gotova stvar.

Tako je „Bild“ naveo da je vlasnik Sitija šeik Mansur bin Zajed el Nahjan dao zeleno svjetlo da se uplati garancija koja bi glasila na račun Volfsburga za ovaj transfer.

Za odmor me pitajte nakon Njemačke

Gdje ćete na odmor nakon susreta sa Njemačkom?

- Za odmor me pitajte nakon Njemačke. Sada samo razmišljam o utakmici. Moramo popraviti blijed utisak iz Štokholma - kazao je Džeko, koji bi zbog zanimanja mnogih evropskih velikana mogao skratiti godišnji odmor.