Nijemcima ćemo pokvariti atmosferu pred MundijalOvo je zaista negativan rezultat kojeg niko nije očekivao. Još mi nije jasno kako je Švedska uspjela protiv nas postići četiri gola. Ovo je bio loš dan, kojeg brzo moramo zaboraviti. To je kazao Vedad Ibišević, s kojim smo razgovarali odmah nakon što je poslije utakmice sa Švedskom večerao u štokholmskom hotelu.

Težak poraz

- Svima nam je poraz teško pao, ali ga odmah moramo zaboraviti. Niko od nas ne voli izgubiti. Ako je olakšavajuća okolnost da već dvije sedmice nismo trenirali po programu, onda nam to može biti opravdanje. Zakazali smo kao malo kada - kaže Ibišević.

Sa našim reprezentativcem smo razgovarali o atmosferi u našem timu. Novinare koji su bili na Rasunda stadionu u Štokholmu, najviše je dojmio trenutak kada je Salihović postigao gol iz „slobodnjaka“. Nakon toga svi igrači i kompletna klupa krenuli su Salihoviću u zagrljaj.

- Atmosfera je super. Usudio bih se kazati da je mnogo bolja nego u prošlim kvalifikacijama. Možda zbog toga što smo već drugu godinu svi zajedno, što se u dušu poznajemo i što želimo da konačno ostvarimo veliki rezultat - riječi su Ibiševića.

Vedadu, koji je nedavno stao na „ludi kamen“, nije teško palo što je početak meča sa Švedskom odgledao s klupe.

- Muslimović je doskora igrao u grčkom šampionatu, pa je i normalno da mu je Sušić dao prednost. Uostalom, Zlatan je i dugo živio u Švedskoj i igrao je pred „svojom“ publikom - šali se Ibišević.

U četvrtak starter

Napadač Hofenhajma je protiv Švedske igrao u drugom dijelu. Prema Sušićevim riječima u duelu sa Njemačkom u četvrtak bit će starter. Sa Edinom Džekom će u tandemu imati zadatak da prvi načnu mrežu „elfa“.

- Nijemci pucaju od snage. Redovno pratim dešavanja u njihovom taboru i još više su ujedinjeni nakon povrede Balaka (Ballack). Oni žele pozitivan rezultat pred putovanje u Južnu Afriku, a mi želimo dobrom igrom otvoriti vrata novim našim igračima da zaigraju u Bundes ligi. Ne brinite se, pokvarit ćemo im planove pred Mundijal - rekao je Ibišević, koji optimizam gaji na činjenici da će u Frankfurtu igrati naš najbolji tim, a kad takav nastupi, po njegovom mišljenju, „Njemačka ne može pobijediti“.

Italija još na čekanju

Posljednjih dana sve je aktuelnija priča da bi Ibišević karijeru mogao završiti na Apeninima, u Italiji. Napadač Hofenhajma nije želio ništa potvrditi, jer ga u ovom trenutku najmanje zanima prelazak u neki drugi klub.

- Istina je da postoje kontakti, ali je Italija još na čekanju - kazao je Ibišević, koji nije želio otkriti koji se klub zanima za njegove usluge, ali je demantirao mogući angažman u Lacio.