Bh. reprezentativci teško podnijeli porazPoraz u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Švedske teško je pao Sušićevim izabranicima, te su se odmah po završetku utakmice zaputili u hotel, ne želeći razgovarati sa novinarima, javlja dopisnik Sport Centra. Glasnogovornica Nogometnog saveza naše zemlje švedskim i bh. novinarima kazala je: "Niko nije želio doći. Tužni su i odmah su se uputili u hotel. Nadam se da ih shvatate."

Selektor Safet Sušić, nakon poraza od 4-2 u prijateljskom susretu odigranom na stadionu Rasunda u Štokholmu, na konferenciji za medije priznao je da je njegov tim "fizički pao" u drugom poluvremenu, te da su Šveđani znali iskoristiti višak prostora na terenu.

"Čestitam Šveđanima na zasluženoj pobjedi. Relativno dobro odigrali smo prvo poluvrijeme, što se nikako ne može reći za drugo. Ništa nije bilo uredu, osim izvanrednog gola Salihovića", rekao je Sušić i priznao da ova ekipa nije spremna za 90 minuta.

Upitan za sljedeću prijateljsku utakmicu koju BiH u četvrtak, 3. juna, igra protiv selekcije Njemačke, selektor je rekao da u Frankfurtu neće eksperimentisati i da tamo ide na rezultat.