Skakić o situaciji u Leotaru: I juniori su se odlučili na štU Leotaru su jedva dočekali kraj Premijer lige BiH, a kako i ne bi kada je finiš sezone obilježio štrajk većine igrača, na šta je rukovodstvo trebinjskog premijerligaša odgovorilo suspenzijom 20 fudbalera.
 
- Na samom kraju prvenstva došlo je do bojkota igrača zbog neisplaćene dvije plaće i premija za utakmicu sa Laktašima i Čelikom. U početku je to bio štrajk zbog neisplaćenih novčanih obaveza.

Stvarni razlozi

No, kada sam igračima u srijedu, 19. maja, saopćio da će im plaća biti isplaćena u petak, 21. maja, uoči odlaska na utakmicu sa Slavijom, oni su to odbili tražeći novac odmah ili neće ići na put.

Svi su napustili prostorije i tom prilikom rekli da ne žele igrati. Već je tada bilo jasno da novac više nije primaran nego da sugestije dolaze sa neke druge strane i od određenih starijih igrača, koji ne vide svoj status u narednoj sezoni - kaže trener Goran Skakić te naglašava:

- Igrači su u toku drugog dijela sezone dobili tri plaće i premije za utakmice protiv Rudara, Borca i Travnika.

Skakić je i direktno prozvao određene fudbalere.

- Zamislite, Nenad Zečević štrajkuje zbog para, a odgovorno tvrdim da je isplaćen za cjelokupan ugovor još u februaru. Draganu Ristiću i Dejanu Raševiću duguje se polovina od dogovorene cifre.

Drugi način

Jedini igrač kome nisu ispunjene dogovorene obaveze je Bojan Magazin, a svi ostali su mogli na drugi način tražiti isplatu svojih dugovanja. Nevjerovatno, čak su se i pojedini juniori odlučili na bojkot - kaže Skakić, koji očekuje stav rukovodstva kluba o nastavku saradnje.