Alen Škoro: U Meksiko s gorkim ukusomDolaskom Alena Škore očekivanja navijača Sarajeva za prošlu sezonu automatski su udvostručena. Asistirao je, zabijao i bio razlog zbog kojeg su ljubitelji fudbala dolazili na stadion Koševo kako bi vidjeli poneki od, u ovoj našoj ligi, skoro izumrlih lijepih poteza.

Škoro je imao samo jednu želju, da napusti Koševo kao šampion. Stoga se uspio izboriti da ga Meksikanci puste da završi sezonu u voljenom klubu. Uzalud! Sa Koševa će otići s gorkim ukusom.

- Naravno da sam razočaran, naročito zato što smo odlično završili jesenju polusezonu. Stvari su se, jednostavno, odvijale loše. Bilo je dosta pehova, ali i, ruku na srce, slabijih igara. Sve se nekako poklopilo na najgori mogući način. Vrlo sam razočaran, i kao navijač i kao igrač Sarajeva. Klub našeg renomea i ugleda zaslužuje više od petog mjesta. I ovi golovi koje sam dao, padaju u vodu, jer praktično, ništa nismo uradili - kaže Škoro.

Napadač bordo tima bit će u BiH još tri sedmice. Upravo su mu jučer iz Meksika javili da 16. treba krenuti na put, u novi klub Galos blankos de Kueretaro.
 
- Nemam baš mnogo informacija o njima. Znam da su u sredini meksičkog prvoligaškog fudbala i da prave ekipu za novu sezonu. Kada je riječ o meni, spreman sam za novo iskušenje. Samo da me povrede poštede - rekao je Škoro.

Alen je uvjeren da će Sarajevo, kao i mnogo puta u svojoj historiji, nadvladati situaciju u kojoj se našlo.

- Sarajevo ima dobar kadar i dobre mlade igrače, ali klub mora naći adekvatna pojačanja kako ne bi dozvolilo da ekipa, kao u prošloj sezoni, od samog početka napravi veliki zaostatak. Nadam se i da će Skupština kluba naći kvalitetna rješenja za budućnost. Žalostan sam, ali se ne brinem mnogo, jer sam uvjeren da će Sarajevo iz svega izaći jače - rekao nam je Škoro.

Nijedan klub ne može bez navijača

- Sve ovo što se dešavalo sa navijačima me iskreno boli kao čovjeka kojem je Sarajevo u srcu. Nadam se da će klub naći zajednički jezik sa njima, jer nijedan fudbalski kolektiv ne može bez navijača napraviti ništa - kaže Škoro.