Nismo bili spremni za 90 minuta igreSelektor Safet Sušić je bio smiren na konferenciji za novinare nakon utakmice. Činilo se da ga poraz u prijateljskom duelu sa Švedskom nije previše pogodio, mada znamo da nije tako.

- Čestitam Švedskoj na pobjedi i dobroj igri. Mislim da je moja ekipa igrala dobro do drugog primljenog gola. Poslije toga sam stavio previše ofanzivnu ekipu što nas je koštalo poraza - rekao je Sušić.

Sušić je pronašao uzrok poraza i pada u drugom poluvremenu.

- Ekipa nije spremna za 90 minuta. Igrači su imali odmor i vidjelo se to na utakmici. Očekujem mnogo bolju igru i rezultat u Njemačkoj. Igrali smo dosta dobro, naročito u prvom poluvremenu.

Onda je selektor analizirao učinak igrača koji su dobili priliku da se pokažu u Štokholmu.

- Mravac je odigrao izuzetno dobro prvo poluvrijeme. U drugom je fizički pao. Pandža je imao problema na svojoj strani, a dobio je i karton pa sam ga ostavio u svlačionici na poluvremenu.

Eksperimenti su za sada završeni. U Frankfurtu je Sušić najavio mnogo jači pristup.

- Protiv Njemačke neću ništa isprobati. Tamo nam je cilj ostvariti dobar rezultat. Siguran sam da to naša najbolja ekipa može uraditi.

Što se tiče alternative za Salihovića koji u kvalifikacijama neće moći igrati četiri utakmice Sušić je najavio da će je pokušati pronaći u avgustovskom meču.

- Sada neću ništa probati jer nemam koga da isprobam na lijevoj strani. Za to će nam poslužiti avgustovski meč - rekao je Sušić.

Hamren: Hvala iskusnim igračima

Švedski selektor Erik Hamren je bio zadovoljan pobjedom nad BiH i čestitao je igračima na zalaganju.

- Hvala starim i iskusnijim igračima koji su ovim mlađima pokazali kako se igra za reprezentaciju. Mladima hvala jer su opravdali povjerenje i prikazali dobru igru koja ohrabruje.

BiH je bila dobar protivnik, ali smo uspjeli kazniti greške njihove odbrane i doći do ove važne pobjede za nas - rekao je Hamren.