Pjanić: Švedska i Njemačka će nam pokazati gdje smoMiralem Pjanić stigao je u Štokholm dobro raspoložen. Iako je do meča sa Švedskom samo jednom trenirao sa suigračima, nema razloga da sumnjamo kako će večeras na Rosundu biti u optimalnom izdanju.

Poput ostalih igrača, i Lionov lav jedva čeka početak večerašnje utakmice. Prema njegovom mišljenju, testovi sa Švedskom i Njemačkom su pravo mjerilo vrijednosti naše reprezentacije.

Jaki testovi

- Odlično je da smo se okupili i da ćemo nešto duže biti zajedno. U ovih nekoliko dana imat ćemo vremena da se družimo i još bolje upoznamo. Imamo i dva superjaka testa da vidimo gdje smo. Nema potrebe spominjati o kako se kvalitetnim selekcijama radi. Ovi će nam mečevi mnogo koristiti u pripremama za kvalifikacije - rekao je Pjanić za "Dnevni avaz".

Jedini problem Pjanić vidi u pauzi, koju je većina naših igrača imala između završetka prvenstava i reprezentativnog okupljanja.

- Šveđani i Nijemci su imali mnogo kraću pauzu. Skupa su duže od nas i ne primijeti se da su se odmarali. Vjerujem da smo svi u pauzi radili i da se to neće osjetiti. Nadam se da nam to neće napraviti nikakav problem - dodao je.

Obradovati navijače

U hotelu "Scandic Anglais" Pjanić je bio na meti mnogih naših navijača. Nije odbio nijednu molbu za slikanje i autogram.

- Naravno da nikada ne bih odbio našeg navijača. Zbog njih smo tu. Kažu da će nas u Štokholmu bodriti više od 15.000 navijača. Dat ćemo sve od sebe da ih obradujemo. Mnogo naših će biti i u Frankfurtu i siguran sam da ih nećemo razočarati - optimista je naš sagovornik.

Ne razmišljam o odlasku

Priče o interesu Arsenala i drugih klubova Pjanića ne zanimaju. Kako kaže, fokusiran je samo na Lion.

- Ne razmišljam o odlasku. Za to ne postoji nijedan razlog. U Lionu mi je dobro. Snašao sam se i ne mislim još napuštati ovaj sjajni klub i predivni grad - kaže Pjanić.

Gol Realu trenutak sezone

Iza Pjanića je sezona iz snova. Vodio je Lion kroz Ligu prvaka, napucao slavni Real Madrid u jarak i, na kraju, sa "Lavovima" došao do drugog mjesta i plasmana u Ligu prvaka.

- Gol na Bernabeuu je trenutak sezone. To nikada neću zaboraviti. Imali smo mnogo lomova, ali se, na kraju, završilo vrlo dobro. Igrali smo polufinale Lige prvaka i osvojili drugo mjesto.

Naredne sezone idemo na titulu. Klub će se pojačati kako bismo vratili primat u francuskom prvenstvu, a u Ligi prvaka pokušat ćemo napraviti nešto slično kao ove sezone - najavljuje Pjanić.