Bosanac Mirza Mustafić na meti MilanaFC Metz ima jedan od najboljih pogona mladih igrača u Francuskoj. Uostalom, iz Mecove "radionice" izašao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Pjanićevim stopama, u Mecu korača novi Bosanac, riječ je o Mirzi Mustafiću, dječaku koji ima 13 godina, a već mnogi evropski klubovi pokazuju zanimanje za njega. Italijanski Milan, Borusija iz Dortmunda, Keln i Bajer iz Leverkuzena bi već sada Mirzu Mustafića vidjeli u svojim redovima. Mirza Mustafić je sin Sakiba Mustafić, nekadašnjeg odličnog igrača kalesijskog Jedinstva, današnje Bosne i zvorničke Drine.

- Rano je da mijenja sredinu. U Mecu ima odlične uslove, kvalitetne trenere i sve preduslove da napreduje u karijeri, zato nam prelazak u neki drugi klub sada nije zanimljiv, kaže Sakib Mustafić, otac novog nogometnog bh. dragulja.

Mirza Mustafić u Metzu igra na poziciji centralnog veznog igrača. Treniraju ga treneri koji su trenirali i Miralema Pjanića. Oni koji su pratili i jednog i drugog, kažu da je Mirza Mustafić veći talenat od Miralema.

- Uzor mi je Mesi, a naravno i Miralem Pjanić. Bio bih presretan ako bih za 5-6 godina zaigrao s njim u reprezentaciji - kazuje nam simpatični Mirza Mustafić.

Njegove igre nisu nezapažene pa je već dobio i poziv za pionirsku selekciju Luksemburga. Na jakim turnirima najčešće je proglašavan za najboljeg igrača, često u konkurenciji dosta starijih dječaka. Nadamo se da će i bh. selektori mlađih selekcija na vrijeme reagirati i da na vrijeme pozvati ovog vanserijskog talenta.