Marić već slaže listu pojačanjaBANjA LUKA - Zavisno od pojačanja koja dovedemo napravićemo i listu igrača koji mogu da idu iz Borca. Naš cilj je da ovog leta dobijemo više alternativa iz objektivnih razloga, a ambicije u Evropi zavisiće upravo od pojačanja, odnosno žreba.

Ovo je u petak istakao šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac Zoran Marić. On je pustio igrače na zaslužen odmor do 21. juna za kada je, u devet časova, zakazana prozivka za novu sezonu.

- Prvo okupljanje biće u trofejnoj sali Gradskog stadiona, a igrači su dobili uputstva da sedam dana pre zvaničnog početka priprema počnu individualni rad. Imaćemo malo vremena do prve evropske utakmice koja je na programu 15. jula tako da fudbaleri ranije moraju da počnu sa treninzima - kazao je Marić.

Strateg "crveno-plavih" nije želio da otkriva potencijalna imena pojačanja u toku ljetnjeg prelaznog roka.

- Miroslav Stevanović je fudbaler Vojvodine i moramo da pronađemo alternativu za desnog bočnog igrača. Takođe, treba da pojačamo konkurenciju i na levom boku, potreban nam je još jedan kvalitetan napadač. Videćemo šta može da se uradi po tom pitanju. Lista želja postoji - istakao je Marić.

Pošto će Gradski stadion u ljetnjoj pauzi dobiti novi izgled, jer vrlo brzo treba da počne rekonstrukcija, fudbaleri Borca će, po svemu sudeći, većinu priprema obaviti van svog grada.

- Verovatno ćemo morati da tražimo drugu destinaciju što je u jednu ruku i poželjno kako bismo se u miru pripremali za obaveze na međunarodnoj sceni. Radićemo kvalitetno s ciljem da se što bolje spremimo za nastupe u Evropi - rekao je trener Borca.

Stručnjak koji je jesenas došao u Banju Luku iz Novog Sada i koji će većinu odmora provesti u "srpskoj Atini" nije se puno bavio kalkulacijama u vezi sa imenima rivala u drugom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

- Prvo ćemo da vidimo ko će nam doći iz prvog kruga. Ima mnogo jakih i poznatih imena evropskog fudbala koja u potpunosti odgovaraju renomeu i ugledu Borca. Nadamo se da će nam žreb biti povoljan - poželio je Zoran Marić.
Upravni odbor

Upravni odbor Fudbalskog kluba Borac na posljednjoj sjednici imenovao je Branu Jankovića za potpredsjednika kluba koji će biti zadužen za organizaciju i poslove banjolučkog premijerligaša.

Janković je bio predsjednik Borca 2004. godine kada su Banjolučani bili blizu plasmana na evropsku scenu. Tada je Borac igrao finale Kupa BiH (poraz od Modriča Maksime na penale) i osvojio je sedmo mjesto, te bio nadomak izlaska u tadašnji Intertoto kup.
Mitropa kup

Prije 18 godina, 29. maja 1992. Fudbalski klub Borac je osvojio Mitropa kup, pehar koji i danas stoji u trofejnoj sali banjolučkog Gradskog stadiona. Tada su Banjolučani, u italijanskoj Fođi, u finalu pobijedili mađarski Vašutaš poslije boljeg izvođenja penala 4:2 (1:1). U polufinalu Borac je bio bolji od domaćina Fođe, takođe na penale 4:2 (2:2). Bio je to ujedno i posljednji izlazak u Evropu banjolučkih "crveno-plavih".