Trijumf sa ukusom gorčineLAKTAŠI - Golovima Novakovića i Ljubojevića Laktaši su pobijedili Rudar Prijedor sa 2:0, ali uprkos osvajanju tri boda u posljednjem kolu, moraju u niži rang, jer je Čelik na svom terenu savladao Slaviju (3:1) i tako su Zeničani zadržali premijerligaški status. Uz neminovan rastanak sa bh. elitom Laktaši su poslije ovog susreta ostali i bez šefa stručnog štaba Dragoslava Stepanovića.

Osim činjenice da napuštaju elitu, s obzirom na to da će u idućoj takmičarskoj sezoni igrati u Prvoj ligi Republike Srpske, ostali su i bez šefa stručnog štaba Dragoslava Stepanovića.

- Ovo je posljednja utakmica na kojoj sam sedeo na klupi Laktaša. Odlazim iz ove sredine, i jedino što mogu da im poželim jeste da se što pre vrate u društvo najboljih - istakao je Stepanović po završetku susreta.

On se osvrnuo na proljećni dio prvenstva u kojem su Laktaši osvojili 26 bodova.

- Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao što nismo uspeli da dođemo do luke spasa. Na kraju nam je nedostajao samo jedan bod i ispostavilo se tačnim da je skroman jesenji učinak presudio u našem konačnom neuspehu - dodao je Stepanović.

Tako su Laktaši za veoma kratko vrijeme ostali bez elite, šefa stručnog štaba, a prije toga i bez sportskog direktora Slobodana Komljenovića.
Boris Gavran

Trener Rudar Prijedora Boris Gavran je naglasio da su Laktaši zasluženo došli do tri boda.

- Svoje planove u vezi sa opstankom ispunili smo još ranije, ali to nikako ne umanjuje zaslužen trijumf našeg rivala, koji prema prikazanoj igri sigurno ne bi trebalo da bude među dva kluba koja se sele u niži rang - rekao je Gavran.