Šepčani ponovo u elitiDONjI ŠEPAK - Donji Šepak slavi. Napredak iz ovog najfudbalskijeg sela u Republici Srpskoj, pobjedom nad Glasincem iz Sokoca, kolo prije kraja osvojio je prvo mjesto u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa istok i poslije pet godina ponovo se vratio među prvoligaše.

Koliko je ekipa Dragoslava Obadovića bila superiorna najbolje svjedoči podatak da je u dosadašnjih 29. kola pretrpjela samo jedan poraz i to u Nevesinju protiv Veleža. Napredak je bio najefikasniji jer su njegovi napadači postigli 62 gola, a odbrana je kapitulirala samo 17 puta.

- Zasluženo smo stigli do titule jer smo imali najstandardniju formu tokom čitavog prvenstva. U našem klubu vlada kolektivni duh, igrači posjeduju individualni kvalitet koji podređuju ekipi. Mislim da uz nekoliko pojačanja možemo igrati zapaženu ulogu i u Prvoj ligi Republike Srpske - naglasio je šef stručnog štaba Napretka Dragoslav Obadović.

Najzaslužnija za ovaj uspjeh Šepčana je svakako uprava kluba na čelu sa agilnim predsjednikom Radivojem Lazarevićem.

- Imamo iskusan i kvalitetan tim koji već duže igra zajedno. Posjedujemo izvanredan teren i ostale potrebne objekte. Nadamo se da ćemo uz pomoć opštinske administracije Zvornika, stvoriti još bolje uslove za takmičenje u Prvoj ligi - istakao je Lazarević.

Već u Sokocu, su fudbaleri Napretka sa stručnom štabom i upravom počeli slavlje koje će biti nastavljeno poslije utakmice posljednjeg kola u nedjelju, kada će Šepčani dočekati ekipu Lokomotive iz Brčkog.