Edin Džeko prvi strijelac BundesligeSusretima 34. kola danas je okončano njemačko nogometno prvenstvo. Munchenski Bayern, koji je još u prošlom kolu osigurao naslov prvaka, u gostima je savladao Herthu sa 3:1. Strijelci za Bavarce bili su Olić (20.) i Robben (74., 87.), dok je počasni pogodak za Herthu postigao Ramos (60.).

Bivši prvak Wolfsburg u posljednjem kolu pobijedio je Eintracht sa 3:1. Vukovi su došli u vodstvo u 21. minuti preko Misimovića. Na 2:0 povisio je Reither (31.), dok je treći pogodak za Wolfsburg postigao Džeko (34.). Džeki je to bio 22. gol, za naslov najboljeg strijelca Bundeslige u sezoni 2009./2010. Džeko je pored 22 gola u ovoj sezoni, zabilježio i sedam asistencija, dok je Misimović upisao 13 asistencija i deset golova, čime je osigurao naslov najboljeg asistenta lige. Wolfsburg je sezonu okončao na osmom mjestu sa 50 bodova.

Bayern će u narednoj sezoni predstavljati Njemačku u Ligi prvaka, a pored bavarskog kluba u elitnom evropskom klupskom takmičenju nastupit će i Schalke. Trećeplasirani Werder nastupit će u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok će u Evropskoj ligi nastupiti Bayer Leverkusen i Borussia Dortmund. Ligu napuštaju Bochum i Hertha, a Nurnberg će nastupiti u kvalifikacijama za opstanak.