Gostima tri crvena kartonaSARAJEVO - U komšijskom okršaju Olimpik je na "Koševu" savladao Slaviju sa ubjedljivih 3:0. Ekipa iz Istočnog Sarajeva je igrala loše, a na samom startu ih je dotukao glavni sudija Edin Golać iz Banovića.

U 50. sekundu fudbaler gostiju Đorđe Tadić je nepropisno startovao nad Muhamedom Mujićem na nekih 17 metara od gola Slavije, a glavni arbitar pokazao mu je direktan crveni karton. U 18. minutu Semir Kapić je lobovao Ratka Dujkovića, ali nije pogodio mrežu. Igrači Slavije pokušali su u 21. minutu da naprave nešto više, međutim, šut Ognjena Todorovića zaustavio je Irfan Fejzić. Šest minuta kasnije Sabit Alimanović sa 20 metara snažnim šutem je zatresao mrežu gostiju. U 28. minutu Slavija je ostala sa devet igrača na terenu, jer je zbog drugog žutog kartona u svlačionicu morao Darko Spalević.

U 54. minutu Vedran Ješe je šutirao sa desne strane, a na odbijenu loptu natrčao je Alimanović i glavom sa sedam metara pogodio za 2:0. Olimpik je u 66. minutu povisio na 3:0. Muhamed Subašić je centrirao sa lijeve strane, a Miloš Vidović glavom zatresao mrežu Dujkovića.