Apelaciona komisija FS BiH nije zasijedala o slučaju GrbavicSARAJEVO - Sjednica Apelacione komisije Fudbalskog saveza BiH juče nije održana zbog nedostatka kvoruma, tako da nije zauzet stav u "slučaju Grbavica"!
Predstavnici bošnjačkog naroda, Enes Hasić (Bihać) i Adin Brajić (Travnik), nisu prisustvovali jučerašnjem skupu u Sarajevu tako da je sjednica automatski prolongirana. Prisutni su bili: predsjednik Mirko Škegro (Ljubuški), potpredsjednik Slobodan Radulj (Banja Luka), te članovi Stipe Čališ (Prozor) i Duško Vulović (Bijeljina).

- Pojedini članovi Apelacione komisije su se, u ovom slučaju, po svemu sudeći vodili navijački, a ne profesionalno i u službi Pravilnika. Ovo ukazuje na određene stvari koje nisu dobre za fudbal BiH, uopšte. Borac, Zrinjski, Velež i Široki Brijeg, pa i ostali klubovi, su kažnjavani da igraju bez publike zbog manjih i sličnih incidenata. Ne znam čime su se vodile kolege Hasić i Brajić - istakao je prvi potpredsjednik Apelacione komisije FS BiH Slobodan Radulj.

Da je samo jedan od bošnjačkih članova Apelacione komisije došao u Sarajevo komisija bi mogla da donosi validne odluke.

Nova sjednica je zakazana za utorak, 20. aprila, a na njoj bi trebalo da bude donesena odluka da Željezničar igra pred praznim tribinama protiv Modriča Maksime u 25. kolu, zbog incidenta na utakmici protiv Slavije (2:0). Tada je huligan Amel Muhić u 88. minutu utrčao na teren i fizički napao golmana Slavije Ratka Dujkovića, koji je zaradio lakši potres mozga. Slučaj je okarakterisan kao "izolovan", a Takmičarska komisija FS BiH, u kojoj je član sekretar Željezničara Nijaz Brković, nije dala nikakav prijedlog Disciplinskoj komisiji u vezi sa kaznom. Disciplinci FS BiH su organizatora pomenutog susreta na "Grbavici", zbog bezbjednosnih propusta, kaznili samo novčano sa 8.000 maraka.

Poslije toga, tužilac Fudbalskog saveza BiH i predsjednik FS Republike Srpske Mile Kovačević uložio je žalbu i stavio veto na odluku Disciplinske komisije, tako da je slučaj proslijeđen Apelacionoj komisiji. Međutim, juče kvoruma nije bilo.
Izvršni odbor

Očigledno je, poslije tuzlanskog "slučaja Gavarić", fudbal u BiH ovog proljeća dobio i novu aferu zvanu "korumpirani savez". O oba ova slučaja trebalo bi da se izjasni i Izvršni odbor FS BiH, na sjednici zakazanoj za ponedjeljak, 19. april.