Nijaz Brković minira Apelacionu komisijuSARAJEVO - "Režiser" Nijaz Brković sve će da uradi da zbog "zadovoljavanja istih aršina" njegov klub Željezničar bude sankcionisan igranjem pred praznim tribinama, ali poslije derbija protiv Borca sljedeće subote. Brković se već sada zalaže da "Željo" igra pred praznom "Grbavicom" meč protiv Modriča Maksime koju može da dobije i "na ledini".

Ovo je istakao izvor blizak Fudbalskom klubu Željezničar, ali i Takmičarskoj komisiji FS BiH čiji je Brković član. Isti izvor tvrdi da je sve već "projektovano".

- Meč Željezničar - Modriča Maksima igra se u 25. kolu, a Brković i društvo smatraju da će do tada njihov klub steći nedostižnu bodovnu razliku u odnosu na Borac, jedinog konkurenta u borbi za titulu. Zbog toga postoji mogućnost da na sjednici Apelacione komisije FS BiH u srijedu ne bude kvoruma, jer Brković sve konce drži u svojim rukama - kazao je naš izvor.

Mnogo prašine podigla je odluka tužioca FS BiH i predsjednika Fudbalskog saveza BiH Mile Kovačevića da stavi veto na odluku Disciplinske komisije po kojoj je FK Željezničar kažnjen samo novčano sa 8.000 maraka zbog incidenta na meču protiv Slavije (2:0). Huligan Amel Muhić je u 88. minutu utakmice na "Grbavici" utrčao u teren i fizički udario golmana Slavije Ratka Dujkovića koji je morao da napusti igru. Kasnije je konstatovan lakši potres mozga.

Upad huligana na teren za vrijeme utakmice okarakterisan je kao "izolovan slučaj", ali isto se desilo i 2004. godine u Banjoj Luci na meču Borac - Sarajevo. Tada je Borac kažnjen sa tri utakmice igranja pred praznim tribinama.

- Žalba tužioca FS BiH Mile Kovačevića koju svi članovi Apelacione komisije imaju u materijalima za sjednicu u srijedu je osnovana. Vidjećemo kakav će stav zauzeti svi članovi naše komisije. Svi smo ozbiljni ljudi i nemamo problema, bar do sada nismo imali, takve vrste da neko vrši pritisak na nas - rekao je potpredsjednik Apelacione komisije FS BiH Slobodan Radulj.

Na pitanje da li postoji mogućnost da kvoruma ne bude kako bi se prolongirala odluka i sama sjednica Apelacione komisije, Radulj je istakao:

- Ukoliko kvoruma ne bude sjednica se pomjera za novi termin, međutim, do sada smo radili po pravilnicima i nismo se susretali sa takvim stvarima. Iskreno očekujem da će sjednica biti održana u srijedu s početkom u 13 časova - rekao je Radulj.

Ukoliko u srijedu ne bude odluke Apelacione komisije, subotnji derbi na "Grbavici" Željezničar - Borac neće biti odigran pred praznim tribinama.