Borac domaćin Slaviji u revanšu polufinala Kupa BiHBANjA LUKA - Pred fudbalerima Borca je 90 minuta istine sa evropskim predznakom. Izabranici trenera Zorana Marića u revanš susretu polufinala Kupa BiH protiv Slavije (19 časova) love svoje drugo finale u najmasovnijem takmičenju. I ne samo to. Pred njima je utakmica sezone!

Ukoliko Banjolučani eliminišu četu iz Istočnog Sarajeva, po svemu sudeći, izvadiće evropsku vizu poslije 18 godina pauze.

- Svjesni smo težine utakmice i šta ona za nas znači, odnosno koliki je ulog. Pred nama je izuzetno teških i napetih 90 minuta bespoštedne borbe. Slavija ima kvalitetan tim i sigurno se unaprijed nije oprostila od odbrane trofeja - istakao je kapiten Borca Oliver Jandrić.

U subotu je Borac bio bolji od Slavije u borbi za bodove (3:1). Međutim, biće ovo sasvim druga utakmica. Svjestan je toga i napadač Saša Kajkut.

- Imamo dobar rezultat iz prvog susreta u Istočnom Sarajevu. U gostima smo postigli dva gola, što je veliki kapital. Bez obzira na to što nam odgovara 0:0 i 1:1 nastojaćemo što prije da dođemo do gola protivnika i olakšamo sebi put ka finalu - istakao je Kajkut.

Borac je već jednom igrao u finalu Kupa BiH protiv Modriča Maksime 2004. godine. Banjolučani su poraženi poslije lošijeg izvođenja jedanaesteraca. Zanimljivo je da su "crveno-plavi" u polufinalu upravo eliminisali Slaviju.

- Sjećam se tih susreta, u Istočnom Sarajevu smo pobijedili 1:0 golom Bojana Tadića. U revanšu je bilo 0:0 i prošli smo dalje. Imali smo tada veliku šansu da se domognemo Evrope, nažalost, nismo uspjeli. Iskreno se nadam, i vjerujem, da ćemo ove godine nadoknaditi ono što smo tada propustili - kazao je kapiten Jandrić.

Jedan od stubova odbrane banjolučkog premijerligaša biće visoki štoper Leonid Ćorić.

- Slavija je u subotu pokazala određeni kvalitet i moramo da uđemo potpuno mirni u utakmicu koja za nas mnogo znači. Možda je ovo 90 najvažnijih minuta u sezoni za nas i moramo da budemo na visokom nivou. Slaviji kao rivalu svaka čast, ali mi prolazimo u finale - rekao je Ćorić.

Šef stručnog štaba Zoran Marić za ovaj susret neće moći da računa na Bojana Puzigaću koji je već u Kupu nastupao za zenički Čelik. Vezista Dragomir Vukobratović već dugo ima problema sa skočnim zglobom, ne trenira sa ekipom, dok je Denijel Savić u ovom takmičenju nastupao za teslićki Proleter. Mladi vezista Srđan Grahovac neće igrati do kraja sezone zbog povrede skočnog zloba.
"Zapad" pet maraka

Cijene ulaznica za večerašnju utakmicu koštaju pet maraka za sjedenje na "zapadu" i tri marke za stajanje na "istoku".

- Ove cijene ulaznica vrijedjeće do kraja sezone jer želimo da ih približimo svim građanima Banje Luke i Republike Srpske. Ulaznice su bile skuplje, ali je Upravni odbor kluba donio odluku da im smanji cijenu do kraja sezone - kazao je direktor Borca Radmilo Šipovac.