U našu „kuću nogometa“ stigla ponuda iz AzerbejdžanaU srijedu je u Nogometni savez Bosne i Hercegovine stigla ponuda iz Azerbejdžana u kojoj piše da čelnici njihovog nogometnog saveza nude odigravanje prijateljske utakmice A selekcija 11. avgusta u Bakuu.

Ovo je već drugi put da iz NS Azerbejdžana stiže poziv za odigravanje prijateljskog susreta. Prvi su čelnici naše „kuće nogometa“ glatko odbili, a izgleda da će i ova druga ponuda završiti u „kanti za otpatke“.

- Oni nam nude prijateljski susret koji bi bio revanš za naše gostoprimstvo kada je BiH u Zenici pred praznim gledalištem vodio Danijel Pirić. Male su šanse da ćemo pristati - kazao je Jasmin Baković, v. d. generalnog sekterara NSBiH.

Inače, čelnici NSBiH su za svaku pohvalu nakon što je na kormilo stigao Safet Sušić. Malo se reprezentacija na svijetu može pohvaliti da je organiziralo prijateljske susrete sa Ganom, Švedskom i Njemačkom, selekcijama koje su među 30 najboljih na svijetu.

Baković nam je otkrio, da su sa faksa iz NSBiH prošle sedmice otišle četiri ponude sa naše strane za prijateljski susret u slobodnom avgustovskom terminu.

- Poslali smo ponude nogometnim savezima Italije, Engleske, Rusije i Grčke. Nadamo se barem jednom brzom pozitivnom odgovoru. Naravno da bi nam najviše odgovaralo kada bi 11. avgusta igrali protiv Italije ili Engleske - dodao je Baković.

Njemačka u Frankfurtu u najjačem sastavu

Iz Njemačke stiže vijest da će njihova najbolja reprezentacija 3. juna u Frankfurtu protiv BiH igrati u najjačem sastavu.

Selektor Joakim Lev (Joachim Low) u izjavama za njemačke medije kazao je da će BiH suprotstaviti najbolji tim koji bi vrlo lako mogao i debitirati na Mundijalu u Južnoj Africi protiv Australije.

- BiH ima jaku selekciju i protiv njih će igrati najbolji. Valjda će i naši gosti biti ozbiljni, jer nam se radi o važnoj provjeri, najvažnijoj pred Mundijal - kazao je Lev.