Drina na čelu Prve lige RSPobjedom nad Drinom HE (2:0) u odgođenoj utakmici 14. kola Prve fudbalske lige Republike Srpske zvornička Drina je preuzela lidersku poziciju od BSK-a koji je doživio poraz od Mladosti u Gacku (0:1).

Zvorničani su poveli u 33. minutu kada je Nikola Lazarević iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio gornji desni ugao golmana višegradske ekipe Borka Milisavljevića. Drugi gol za domaću ekipu postigao je Aleksandar Nikolić u 48. minutu koji je na najbolji način iskoristio centaršut Dušana Sredojevića i loptu poslao u mrežu. Jedinu šansu na utakmici Višegrađani su imali u 74. minutu kada je Mladen Tešević pogodio prečku.

Banjolučani su doživjeli drugi poraz u samo pet dana i izgubili prvo mjesto na tabeli. Od samog početka domaći su kontrolisali igru i nisu dozvolili gostima da ugroze njihov gol. Domaćin je poveo u 15. minutu kada je centrirao Novica Mučibabić, a konfuziju u odbrani "romantičara" najbolje je iskoristio Miroslav Prelo koji je loptu poslao u mrežu. U 54. minutu Gačani nisu iskoristili jedanaesterac. Dragan Tufegdžić se probio po lijevoj strani i ušao u šesnaesterac da bi ga odbrana BSK-a srušila, a sudija Siniša Radić pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo Goranović, ali je ona poslije njegovog šuta završila preko gola. Do kraja Mladost je prepustila inicijativu Banjolučanima koji su imali jalovu terensku inicijativu i nisu uspjeli da je materijalizuju.
Plasman

1. Drina (Z) 33, 2. BSK 32, 3. Sutjeska 29, 4. Radnik 27, 5. Famos 27, 6. Kozara 26, 7. Sloboda 26, 8. Sloga (D) 24, 9. Drina HE 24, 10. Romanija 22, 11. Mladost 20, 12. Sloga (T) 19, 13. Proleter 19, 14. Ljubić 14.