Damjanović: Tražiću suspenziju stadiona GrbavicaČlanovi Takmičarske i Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH nisu ispoštovali proceduru u "slučaju Grbavica". Simbolična kazna koja je izrečena Fudbalskom klubu Željezničar više je nego smiješna. Otišli su u pogrešnom pravcu.

Ovo je rekao predsjednik Komisije za stadione i bezbjednost Novak Damjanović. On je dodao da će lično tražiti da se stadion "Grbavica" suspenduje, kao što je u istom slučaju sankcije doživio i banjolučki Gradski stadion 2004. godine.

- Ovo je totalno neiskrena priča. U proceduri je preskočena naša komisija koja je morala da da sugestije i prijedloge za sve ono što se dešavalo na utakmici Željezničar - Slavija. Očigledno je, a i TV snimak je potvrdio, da je došlo do narušavanja bezbjednosti samih aktera susreta i službenih lica. Ne bih se miješao da je sporan igrač koji je igrao sa tri žuta kartona. Ali, ovo jednostavno ne smije da prođe - istakao je Damjanović.

Predsjednik Komisije za stadione i bezbjednost je kazao da je obavio konsultacije sa članovima koji su s njim u Komitetu.

- U utorak ćemo održati sjednicu i zauzeti stav. Tražićemo da se odluke Takmičarske i Disciplinske komisije FS BiH ponište. Osim toga, od javnog tužioca FS BiH Mile Kovačevića zatražićemo isto, odnosno da stavi veto na odluke pomenutih komisija. Komisija kojom predsjedavam morala je da bude prva u lancu procesa, ali smo jednostavno preskočeni - rekao je Damjanović.

On je pokušao da obrazloži zbog čega je došlo do toga.

- Dosta je više skrivanja. Nijaz Brković, sekretar Željezničara iz Takmičarske komisije FS BiH, je "programirao" odluku koja odgovara njegovom klubu. Nisam više siguran da li su Mirko Milošević i Đorđe Vučinić iz FSRS u ovoj komisiji bili za suspenziju "Grbavice" ili ne. Sve nekako "smrdi". Bojim se da su predstavnici FSRS samo igračke u komisijama zajedničkog saveza - rekao je na kraju Damjanović.