Nove pojedinosti o situaciji u Modriča MaksimiFinansijska oskudica prouzrokovala je krizu rezultata u Modriča Maksimi. Danas se klub nalazi u grčevitoj borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. Tome je, svakako, doprinijelo i osipanje igračkog kadra. Protekle zime otišlo je čak 14 fudbalera. Neki nisu izborili dovoljnu minutažu, a jedan broj njih nije prihvatio aneks finansijskog dijela ugovora. Stekao se utisak da je crna epizoda započela odlaskom Duška Stajića u Alen i Nikole Vasiljevića u Kroaciju iz Sesveta.

Izvor blizak klubu koji je želio da ostane anoniman tvrdi da su Stajić i Vasiljević na neregularan način napustili "uljare".

- OFS Modriča dao je tim igračima brisovnice, a FS BiH izdao im je sertifikate. Tvrdim da nije ispoštovana procedura, jer naš klub nije dao ispisnice ni Stajiću ni Vasiljeviću. Na takvu odluku žalili smo se Apelacionoj komisiji FS BiH i oni su nas sada obavijestili da se njihovom odlukom poništava ranija odluka Komiteta za status igrača FS BiH - navodi pojedinosti izvor blizak modričkom premijerligašu.

On tvrdi da je takvim spletkama nanesena ogromna šteta klubu, jer su Stajić i Vasiljević dobili papire da su slobodni igrači i da "uljari" nemaju pravo na odgovarajuće obeštećenje.

- Postoje dokazi da je vrijednost Duška Stajića na probirljivom fudbalskom tržištu 450 hiljada evra. Za Nikolu Vasiljevića mogu reći da je sa Kroacijom iz Sesveta bio postignut dogovor oko njegovog transfera, uz odgovarajuće obeštećenje našem kolektivu. Nažalost, otišli su kako su otišli, ali na tome se neće završiti - dodao je izvor blizak FK Modriča Maksima.

On je dodao da postoje sumnje i iz ranijeg perioda oko odlaska nekih igrača.

- Za period prije ovog izvršnog odbora, podnijeli smo zahtjev da se rasvijetle transferi i obeštećenja koja su pripadala Modriča Maksimi za igrače Stevu Nikolića (70.000 evra), Nikolu Vasiljevića (57.500 evra) i Rafaela Godoi Pereiru za obeštećenje po ugovoru između dva kluba u visini od deset odsto od stvarnog transfera. Zahvaljujući generalnom sekretaru FS BiH Jasminu Bakoviću, data nam je podrška da istinu istjeramo na svjetlo dana - istakao je naš izvor.