Desetorica višak u jeku prvenstvaMilan Ristić, Stefan Karadžić, Zlatko Matić, Aleksandar Vasić, Vladimir Vuković, Pari Alpenrendzi, Deniz Omer Sari, Levent Pier Novi i golman Goran Vukliš nisu više članovi Fudbalskog kluba Laktaši dok je mladi Darko Rogić vraćen u juniorski pogon.

- Transfer lista je napravljena na prijedlog našeg stručnog štaba, i na nju niko nije uticao, niti je neko od nas imao namjeru da nameće neka druga rješenja. To znači da je ovo samo bila odluka naših trenera koji su procijenili da nam pomenuti igrači u ovom trenutku ne mogu pomoći u konačnoj borbi za opstanak u Premijer ligi BiH - istakao je sportski direktor Laktaša Slobodan Komljenović.

U premijerligašu iz Laktaša su se u potpunosti okrenuli pripremama za sljedeći duel koji 3. aprila igraju na svom stadionu sa Sarajevom. Očekuje se da će u ovom susretu nastupiti i iskusni Darko Ljubojević, koji se uspješno oporavlja od povrede zgloba desne noge koju je zaradio u minulom meču na "Koševu" sa Olimpikom. Zbog žutih kartona meč sa Sarajlijama preskočiće Zdravko Šaraba i Goran Popović. Odluku o tome ko će zauzeti njihova mjesta stručni štab na čelu sa Dragoslavom Stepanovićem donijeće neposredno prije susreta.