Ništa od 6.000 ulaznica za BiHMiroslav Blažević objavio je spisak za baraž, karte su otkrili i Rusi i Ukrajinci, ali spiska Portugalaca još nema. Nekoliko dana uoči objave, portugalski selektor Karlos Kviroz (Carlos Queiroz) požalio se na ozljede koje mu kvare koncepciju.

- Nažalost, imamo problema s povredama. Sve je počelo s Hugom Almeidom, Danijem (Danny), a sada je ozlijeđen i Pedro Mendeš - rekao je Kviroz i dodao kako će, vjerovatno, pozvati fudbalera Nacionala Rubena Mikaela (Micael).

Svakako, najveći problem Kvirozu je Kristijano Ronaldo (Cristiano), ali nema naznaka da bi najskuplji fudbaler svijeta mogao propustiti baraž.

- Kristijano se oporavlja, trebamo mirno sačekati ozdravljenje - dodao je Kviroz.

Portugalski selektor ponovo je govorio o reprezentaciji BiH te nam je uputio niz pohvala.

- BiH je nova država, ali u njoj vlada velika ljubav prema reprezentaciji. Plasman na Svjetsko prvenstvo imao bi važno mjesto u njihovoj historiji. Nisu slučajno u baražu jer su u kvalifikacijama postigli čak 25 golova. Mislim da nas očekuje dosta snažan izazivač. Ambijent u BiH je drugačiji nego kod nas, a kada budemo igrali revanš, teren će, vjerovatno, biti pod snijegom.

Međutim, mi smo u poziciji favorita i imamo veliku obavezu da se plasiramo na SP. U prvom meču pokušat ćemo načiniti dovoljnu prednost za revanš - rekao je Kviroz, odbacivši tvrdnju portugalskih novinara da BiH ima slabu odbranu.

- Nije slaba, ali je tokom kvalifikacija bila dosta izložena napadima. To što su primili pet golova od selekcije kao što je Španija ne govori ništa - kaže Kviroz.

Ništa od 6.000 ulaznica za BiH

Kviroz je u obraćanju novinarima rekao da je Portugalska federacija odbila molbu Nogometnog saveza BiH da našim navijačima osigura 6.000 ulaznica za prvi meč na stadionu Luž.

Portugalci su ranije navijačima BiH odobrili 3.000 ulaznica na jugozapadnom dijelu stadiona i još 500 prve kategorije.