„Rođeni“ golijadom razgalili srca navijačaJoš se gledaoci nisu smjestili na svojim mjestima, kada je Adin Džafića sjajno uposlio Velagića, a popularni Mrkva neodbranjivim udarcem u gornji ugao poslao loptu iza leđa nemoćnog Beraka – 1:0. Veliko slavlje na tribinama, a Trebinjci u šoku, ne vjerujući šta ih je snašlo.

Od tada, „rođeni“ potpuno preuzimaju inicijativu i vidljivo je da pucaju od želje da se rehabilituju za prošlonedjeljni poraz u Laktašima.

Redaju se lijepe akcije i povoljne prilike, ali se na drugi gol čekalo dvadeset minuta, kada je na scenu stupio najbolji premierligaški tandem Amer Osmanagić – Adin Džafić. Kreator Veležove igre Osmanagić, sjajnim solo prodorom izbjegao je nevješto postavljenu ofsajd zamku Trebinjaca, mogao je i sam da postigne gol, ali je nesebično dodao do Adina Džafića, koji je postigao svoj 11. prvenstveni gol – 2:0.

Pet minuta kasnije, novo slavlje i navijača i igrača Veleža. Poslije lijepe akcije Veleža, prema golu Beraka upućen je oštar šut, loptu je u padu zahvatio Velagić, dodao je do Džafića, a ovaj natjerao golmana Trebinjaca da je vadi iz mreže – 3:0.

Golijada u Mostaru nastavila se u 29. minuti, kada su gosti, iz jednog bezopasnog napada postigli gol. Na jedan centaršut, skočio je Ramić, koji je sa desetak metara glavom poslao loptu iz lađa Hadžiđulbića – 3:1.

Tri minuta prije kraja prvog poluvremena, u prilici je bio Čolić, ali je fauliran, a dosuđeni slobodan udarac ostao je neiskorišten. Koji trenutak kasnije, Velagić je postigao gol, ali iz ofsajd pozicije.

U drugom poluvremneu, loš teren učinio je svoje, a Veležovi igrači, i pored nekoliko povoljnih prilika, nisu bili precizni u završnici.

Ipak, u samom finišu utakmice, viđena su još četiri gola. Amer Osmanagić potvrdio je svoje vrhunske kvalitete u 82. minuti, kada je, u solo prodoru, prešao nekoliko gostujućih igrača, nesebično je uposlio Elvira Čolića, a ovaj, sa petnaestak metara, poslo loptu u desni donji ugao – 4:1.

Pet minuta kasnije, gosti su smanjiili rezultat, golom Magazina iz penala. Prije toga, Kadić je faulirao Radovića, a Zrilić pokazao na bijelu tačku. Magazin je prevario Hadžiđulbića – 4:2.

Osmanagić je, u 88. minutu, izveo još jedan potez za pamćenje. Nakon što je „slomio“ nekoliko gostujućih igrača, izborio je korner, koga je sam izveo, lopta je došla do Čolića, koji je, sa desetak metara, lob udarcem primorao Beraka – 5:2.

I kada se očekivao kraj utakmice, na scenu je stupio odlični Elvir Čolić, koji je, nakon solo prodora, postigao het trik za veliko slavlje na stadionu.

Stadion Vrapčići.
Gledalaca: 300
Sudija: Robert Zrilić (Banja Luka)
Žuti kartoni: Čolić, Demić, Knežević, Kadić, Majkić (Velež), Radović, Cimirot (Leotar)
Crveni karton: Demić (V)
Strijelci: 1:0 Velagić (40. sekunda), 2:0 Džafić (21'), 3:0 Džafić (26'), 3:1 Ramić (29'), 4:1 Čolić (82'), 4:2 (Magazin 86' iz penala), 5:2 Čolić (88'), 6:2 Čolić (90')

Velež: Hadžiđulbić, Knežević, Kajtaz, Asim Škaljić, Kadić, Majkić, Osmanagić, Salihović (Demić), Čolić, Velagić (Ćemalović), Džafić (Duraković)

Leotar: Berak, Vučinić, Ćeranić, Radović, Čorlija, Cimirot (Komnenić), Rašević, Ramić, Magazin, Ristić, (Todorović), Šešlija (Andrić)