Borac u nedjelju dočekuje ZvijezduSeriju dobrih rezultata fudbaleri Borca imaju priliku da nastave u nedjelju, protiv Zvijezde iz Gradačca na svom terenu. Poslije pozitivnog rezultata u polufinalu Kupa BiH protiv Slavije, izabranici trenera Zorana Marića žele nove bodove kako bi se učvrstili na liderskoj poziciji Premijer lige BiH. Domaćin je oprezan pred ovaj meč jer je Zvijezda u "generalnoj" probi na igralištu u Krupi na Vrbasu savladala Borac sa 2:1.

- U tom susretu nisu postojali uslovi za igru, osim toga, sada se igra za bodove. Biće ovo potpuno drugačiji meč. Naš skaut Milorad Bilbija posmatrao je susret rivala i Željezničara i podneo nam izveštaj. Dobro se poznajemo i imamo obavezu da zabeležimo novu prvenstvenu pobedu - rekao je trener Borca Zoran Marić.

Za nedjeljni meč stručni štab neće moći da računa na napadača Ljubišu Vukelju zbog tri žuta kartona i Mladena Bojića, koji je povrijeđen.

- Nedostatak napadača moraćemo da nadomestimo, a kao logična rešenja nameću se Miroslav Stevanović i Oliver Jandrić. Ne želim da otkrivam celu taktiku, ali vezni red će morati da preuzme veću odgovornost u igri. Želim da pohvalim i Milana Stupara, koji se oporavio od povrede i ušao u formu - izjavio je Marić.

Strateg Banjolučana je pričao i o glavnim konkurentima u borbi za najviši plasman, odnosno šampionsku titulu i evropske vize.

- Između Sarajeva, Željezničara i nas razlika je mala, nijanse odlučuju. Svaka sudijska odluka ili mala pomoć okrenu stvari, zato treba da budemo mentalno jaki i izdržimo sve - kazao je na kraju Marić.
Parovi

U utakmicama 20. kola sastaju se: subota, 15 časova: TRAVNIK: Travnik - Sarajevo, PRIJEDOR: Rudar Prijedor - Zrinjski, MODRIČA: Modriča Maksima - Čelik, nedjelja, 16 časova: TUZLA: Sloboda - Široki Brijeg, SARAJEVO: Olimpik - Laktaši, BANjA LUKA: Borac - Zvijezda.