Portugalci bez Ronalda i u Lisabonu i u Zenici!Napadač španskog fudbalskog prvoligaša Real Madrida, Portugalac Kristijano Ronaldo, biće odsutan sa terena najmanje mjesec dana zbog obnovljene povrede članka, objavili su danas španski mediji.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta povrijedio se 30. septembra u utakmici protiv Marselja i mogao bi da pauzira i nekoliko mjeseci, ukoliko bude neophodno da se povrgne operaciji.

To znači da Ronaldo neće igrati na španskim derbijima protiv Athletica i Barcelone, te utakmicama baraža za nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici protiv Bosne i Hercegovine, 14. novembra u Lisabonu i četiri dana kasnije u Zenici.

Kako je saopćeno iz njegovog kluba, koji je u ljetošnjem prijelaznom roku za njega platio rekordna 94 miliona eura, 24-godišnji Portugalac će otputovati u Holandiju, gdje će njegov gležanj pokušati liječiti specijalist Niek van Dyjk. Profesor ga je već liječio u vrijeme kada se borio s povredom dok je bio član Manchester Uniteda.

"Stanje je lošije nego što je to u početku izgledalo", zabrinuti su u Realu, koji Ronaldov povratak čekaju od 10. oktobra.