Prljača: „Slučaj Žepče“ će biti riješen u utorak ili srijeduSamo sedam dana nakon premijerligaškog „slučaja Gavarić“, još jedan skandal potresao je bh. fudbalske krugove.- Takmičarska komisija NSFBiH će u utorak ili srijedu rješavati „slučaj Žepče“. Navodno, za Žepče su pod drugim imenima nastupila dva igrača (Vlado Lučić i Ibrahim Aganović), koja su bila suspendovana zbog žutih kartona, kaže Fahrudin Prljača, generalni sekretar Nogometnog saveza Federacije BiH.

- Do petka (danas) će u Savez doći kompletan materijal, od službenih izvještaja, do slika i video zapisa meča. Kad sve to uporedimo zakazat ćemo Takmičarsku komisiju NSFBiH.

Ako su tvrdnje Bugojanaca tačne, Prljača konstatuje da će sporna utakmica 16. kola, shodno disciplinskom pravilniku, biti registrovana službenim rezultatom 0:3

- Također, u tom slučaju bit će kažnjene i sve odgovorne osobe. Pravilnik o kažnjavanju je decidan, ali ne bih još prejudicirao odluku Takmičarske, odnosno Disciplinske komisije, koja će staviti tačku na ovaj slučaj. Ipak, ako igrači svjesno ulaze u rizik da igraju pod suspenzijom i to pod drugim imenom, moraju biti kažnjeni, dodaje Prljača.