Jović: Široki i Sarajevo su favoriti za tituluAktuelni prvak BiH u drugi dio sezone ulazi s osiguranim polufinalem Kupa i sedam bodova minusa za Širokom Brijegom, tako da ne čudi što Dragan Jović s dozom optimizma čeka proljetne borbe, pogotovo iz razloga jer će raspolagati s puno boljom momčadi od jesenske.

- Vjerujemo u sebe i kvalitetu koju imamo. Jasno da su naše ambicije u Kupu pokušati otići do kraja, a nećemo se predavati ni u prvenstvu. Želimo uhvatiti jednu od pozicija koja vodi u Evropu, ali i prvo mjesto je uhvatljivo, kaže Jović koji je dao svoje mišljenje i o ostalim klubovima.

Široki Brijeg?

- Sigurno favorit broj jedan za naslov prvaka. U drugi dio ulaze s najviše bodova, a osim toga su i igrački jači nego jesenas.

Borac?

- Ovaj Borac je nepoznanica. Dobio je novog trenera, dok je ostao bez nekih važnih igrača iz prvog dijela sezone.

Sarajevo?

- Svi nosioci igre i dalje su na Koševu, vratio se i Handžić, tako da Sarajevo s pravom računa da može do titule.

Velež?

- Nije u krugu glavnih kandidata za vrh, ali može iznenaditi.

Željezničar?

- U svakom slučaju može računati da će proljeće biti uspješnije od jeseni, a vidjeti ćemo hoće li mu to biti dovoljno da ostvari zacrtane ciljeve.

Modriča Maksima?

- Ako je istina da su ostali bez svih najboljih igrača, onda je jasno da je čeka grčevita borba za ostanak, bez obzira što danas stoje vrlo dobro.

Čelik i Sloboda?

- Tabela jasno sugerira da ta dva kluba čeka neizvjesno proljeće, pogotovo Slobodu koja ima najteži raspored od klubova s dna.

Laktaši?

- Svi su ih bili otpisali, a oni su u prijelaznom roku napravili senzacionalan posao. Biti će jako zanimljivo vidjeti mogu li se spasiti od ispadanja, zaključio je Jović.

Za odgodu ako se vrijeme ne smiri

Jović kaže da ne bi imao ništa protiv prolongiranja starta proljetnog dijela sezone ako se vrijeme u sljedećim danima ne stabilizira.

- Svi smo se zaželjeli pravog nogometa, navijači posebno, ali ipak treba misliti na igrače. Po natopljenim terenima rizik od ozljeda je znatno veći, kaže Jović.