Ihtijarević: Od Džakmića, Hamzagića i Pliske očekujem da „ekAko je suditi po posljednjim kontrolnim utakmicama, veznjak bordo tima Faruk Ihtijarević, od čije pasigre umnogome zavisi i igra izabranika Mehmeda Janjoša, spreman je za nastavak sezone.

- Imamo dobar tim, tako da s punim pravom, ako svi budemo zdravi, možemo istaknuti kandidaturu za Evropu i napasti prvo mjesto, konstatuje Ihtijarević.

- Jesenas smo dokazali da imamo tim i za veće domete. Kad smo svi zdravi i kad imamo normalne uslove za igru, „nema zime“.

U zimskom prijelazno roku na Koševu nije bilo velikih promjena. Od startera je otišao samo Emir Janjoš, a u staro jato se vratio Haris Handžić.

- Bilo bi dobro da smo osvježili zadnju liniju, jer se „kraća klupa“ najviše osjetila na mjestu stopera. Ipak, Edin Dudo je po vokaciji veznjak, a često, kako zbog kartona, tako i povreda, zatvara zadnju liniju. Međutim, šta je tu je, ali je činjenica da bi nam i svako drugo pojačanje dobro-došlo...

Ipak, konkurencija je najbolja stvar za svaki tim.

- Bio bih sretan da u timu imamo, naprimjer, Vuleta Trivunovića, ali sam uvjeren da i ova ekipa može odgovoriti zahtjevima naše lige. Naravno, ako ne budemo imali puno problema sa povredama.

Pored Alena Škore, nosilac naše igre je Muhamed Džakmić, koji je za nas jako bitan igrač.

Kako ste ocjenjujete učinak „nekih novih klinaca“, koji kucaju na vrata prvog tima i startne postave?

- Naši mladi fudbaleri imaju psihološku barijeru kad igraju na Koševu. Jednostavno, puno bolje partije pružaju van Sarajeva ili na pripremama. Ipak, drugačije je igrati kontrolne i utakmice za bodove.

Međutim, želio bih istaknuti Dadu Hamzagića, koji je sigurno budućnost FK Sarajevo. Očekujem da će on i Džakmić „eksplodirati“ ovoga proljeća i nositi našu igru. Također, tu je i Almir Pliska, koji ima sve osim završnice. Ekstra radi na treningu, spreman je, fizički jak, prodoran, brz kao strela, tako da i od njega očekujem da proradi i pokaže se u najboljem svjetlu, za kraj kaže Ihtijarević.  

Sarajevo proljetni dio sezone otvara u Tuzli.

- Očekujemo težak meč jer će se Sloboda sigurno pokušati vaditi za jesenje neuspjehe, kaže Ihtijarević.

- Međutim, nama je najvažnije da suđenje bude korektno, a onda neka pobjedi bolji tim. Mi ćemo ići na pobjedu, a ako domaćin bude bolji, mi ćemo mu čestitati. Uglavnom, prvo proljetno kolo neće ništa puno odlučiti, ali nam može trasirati put na sami vrh.