Misli usmjerene ka Prvoj ligiNogometasi Krajine okončali su prvi dio priprema za proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH- grupa Zapad. Riječ je o tezem djelu priprema, koji je najvecim dijelom baziran na sticanje fizicke snage.

-Zavrsili smo prvi dio priprema, ali jos uvijek nemozemo govoriti o nekoj formi, jer su sada tek stvorene pretpostavke da ekipa uz jos naporniji rad bude potpuno spremna do pocetka drugog dijela sezone. Odradili smo 25 treninga cime smo napravili dobru podlogu da udemo u sljedeci dio priprema koji ce biti jos tezi iz razloga sto je snijeg velik.
-Ukoliko ne budemo imali uvjete za vanjske treninge ponovo cemo se morati vratiti u dvoranu iako tu prakticno nemamo vise sta raditi-rekao je Hakija Beganović, sef strucnog staba FK Krajina.

U trenazni proces ukljuceno je 30-tak igraca s tim da su seniorskom pogonu pridodati talentirani juniori i kadeti ovog kluba. U odnosu na jesenji sastav , Krajinu su napustila trojica nogometasa dok su se dvojica bivsih igraca vratila u ekipu, a dovedeno je i jedno pojacanje iz Bosanske Krupe.
Nismo bili u mogucnosti da finansiramo smjestaj nekim igracima tako da su Halilovic, Miskovic i Alagic dobili ispisnicu ne zato sto su bili losi igraci vec zato sto mi nismo mogli placati njihov trosak. Vratili su nam se Silic koji je dugo pauzirao i Dino Racic iz NK Mutnica a doveli smo i spic napadaca Bajramovica iz Bratstva koji ce nam dobro doci i naredne sezone kad budemo igrali u Prvoj ligi-dodao je trener Hakija Beganovic.